Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η νέα ομάδα της 24MEDIA που έχει αναλάβει την επανακυκλοφορία των εφημερίδων του ΠΗΓΑΣΟΥ που εξαγόρασε πρόσφατα ο ομογενής
επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης, συζητά το ενδεχόμενο να μην επανεκδοθεί το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής». Αντίθετα,  η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι και είναι ήδη προς υλοποίηση, αφορά την επανέκδοση του ημερήσιου «ΕΘΝΟΥΣ» και ενός ενισχυμένου Σαββατιάτικου φύλλου κάτι σαν «ΕΘΝΟΣ Σαββατοκύριακο» που θα μένει στα περίπτερα και τις δύο ημέρες, προκειμένου να καλυφθεί το κενό του Κυριακάτικου.

Ωστόσο, ενδιαφέρον έχει ο λόγος που φέρεται να κρύβεται πίσω από την απόφαση να μην επανακυκλοφορήσει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής»,αφού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές λέγεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι προϊόν μιας άτυπης συμφωνίας με τους εκδότες των νέων κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια του έτους και κινούνται στον χώρο της κεντροαριστεράς, στηρίζοντας διακριτικά την κυβέρνηση. Το «ΕΘΝΟΣ» – παραδοσιακά, απευθύνεται στον ίδιο πολιτικό χώρο και επίσης θα έχει μια ανεκτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση- κρίθηκε ,λοιπόν, ότι με την επανέκδοσή του και ειδικά με το Κυριακάτικο φύλλο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να συρρικνωθούν κυκλοφοριακά οι ομοϊδεάτες ανταγωνιστές του!

Κάπως έτσι λέγεται ότι αποφασίστηκε να μην επανεκδοθεί το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής», ένα ιστορικό φύλλο που αναμφισβήτητα απουσιάζει και έχει πολλά να προσφέρει ακόμα στην ενημέρωση, αλλά προς χάριν των «φιλικών» εντύπων (της κυβέρνησης) ,υποχώρησε. Κατά συνέπεια, άγνωστο θα παραμείνει αν δικαιωθεί ή όχι η απόφαση, αφού (κατά τα λεγόμενα) δεν θα δοκιμαστεί ποτέ στην πράξη. Η ιδέα, όμως, να υποχωρήσει (από τον ανταγωνισμό) ένα ιστορικό φύλλο για να μη φρενάρει κάποιες νέες εκδοτικές προσπάθειες (ομολογουμένως σοβαρές και αξιοπρεπείς) κρίνεται εξαιρετικά προβληματική!

Enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]