Μια κρίσιµη απόφαση που µπορεί να επηρεάσει όλον τον τηλεοπτικό προγραµµατισµό των καναλιών αναµένεται να λάβει το ΕΣΡ τις προσεχείς ηµέρες. Στις αρχές της εβδοµάδας η Ολοµέλεια του Εθνικού Συµβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα συνεδριάσει µε θέµα την υπόθεση ,«Survivor», για το
οποίο καλείται να αποφασίσει αν πρέπει να αλλάξει η σήµανση καταλληλότητας, που θα σηµάνει υποχρεωτικά και την αλλαγή στην ώρα µετάδοσης.

Μπορεί να φαίνεται ότι η απόφαση βγαίνει σε «κενό χρόνο», καθώς το «Survivor 2» αναµένεται τον Φεβρουάριο, ωστόσο, δεν θα επηρεάσει µόνο τον ΣΚΑΪ, αλλά και άλλους σταθµούς. Σύµφωνα µε πηγές από το ΕΣΡ, η απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής δεν θα περιορίζεται στο συγκεκριµένο πρόγραµµα για το οποίο υπήρξε καταγγελία, αλλά θα αποτελεί µια συνολική τοποθέτηση του Συµβουλίου για όλα τα οµοειδή ριάλιτι αυτής της κατηγορίας.

Με άλλα λόγια και µε αφορµή το «Survivor» που µεταδόθηκε µε σήµανση «κατάλληλο για όλους», το ΕΣΡ  θα αποφανθεί αν θα πρέπει να επιβληθεί αυστηρότερη σήµανση σε όλα τα αντίστοιχα προγράµµατα, δηλαδή να ανέβουν µια βαθµίδα στο «κατάλληλο, επιθυµητή η γονική συναίνεση» για λόγους προστασίας των ανηλίκων. Κάτι τέτοιο θα σηµαίνει κατ’ επέκταση ότι κανένα ριάλιτι αντίστοιχο του «Survivor» δεν θα µπορεί πλέον να µεταδίδεται πριν από τις 23:00.

Για την απόφαση που θα λάβει το ΕΣΡ θα «πατήσει» πάνω σε εισήγηση οµάδας νοµικών που περιγράφει µε ακρίβεια το είδος των ριάλιτι που εµπίπτουν στην ίδια κατηγορία µε το «Survivor», το οποίο δεν προσδιορίζεται γενικά ως «ριάλιτι επιβίωσης», αλλά και άλλες παραµέτρους ως προς τη σκληρότητα και την ποιότητα των τεκταινόµενων. Άρα, δεν παίζει ρόλο µόνο η απόφαση αυτή καθαυτή, αλλά και η διατύπωση που θα επιλέξει το ΕΣΡ. Από αυτή θα κριθεί το αν τυχόν απαγόρευση της µετάδοσης των ριάλιτι πριν από τις 23:00 αφορά και προγράµµατα όπως το επερχόµενο «Nomads» στον ΑΝΤ1, που έχει προγραµµατιστεί για καθηµερινή µετάδοση στις 21:00, ή το «Survival secrets» του Epsilon, που µεταδίδεται καθηµερινά στις 20:00.

Ναταλία Ανδρικοπούλου - Real news

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποτε επαιξε με σημανση καταλληλο για ολους; τι ειναι αυτα που λετε; καταλληλο επιθυμητη η γονικη συναινεση ειναι

Ανώνυμος είπε...

επισης, πειτε οτι αλλαζει σημανση και γινεται απαραιτητη η γονικη συναινεση... γιατι να αλλαξει ωρα; μετα τις 21:00 πολλα καναλια προβαλουν προγραμμα με αυτη τη σημανση

Bottom Ad [Post Page]