Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι καναλάρχες για να έχουν κανάλι;

1

Αν θέλω να ανοίξω ένα εργοστάσιο ζάχαρης, γάλατος, ζυθοποιΐας, επιπλοποιΐας, αν θέλω να ανοίξω ένα εστιατόριο, έναν φούρνο, ένα μαγαζί με είδη ένδυσης, ένα υπερκατάστημα, αν θέλω να ανοίξω ένα γραφείο ταξιδιών, αν θέλω να κτίσω ένα ξενοδοχείο, αν θέλω να φτιάξω ένα κολυμβητήριο για
να το εκμεταλλεύομαι εμπορικά νοικιάζοντάς το σε ιδιώτες και σωματεία, αν θέλω να ανοίξω μια εφημερίδα, ένα σχολείο, αν...αν...αν θέλω να μην είμαι κρατικός ή δημοτικός υπάλληλος, στρατιωτικός ή οτιδήποτε σχετίζεται με το κρατικό σύστημα, πρέπει να πληρώσω για να το κάνω; Ζούμε σε μια κοινωνία ελεύθερης αγοράς, ναι ή όχι; Όπου ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό που τον εκφράζει; Ναι ή όχι; Χωρίς να πληρώνει νταβατζιλίκι εκατομμύρια ευρώ, για να του επιτραπεί να αξιοποιήσει το ταλέντο και τις ικανότητες του; Αν συμβαίνουν όλα αυτά, τότε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς ζητήθηκαν εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να παρασχεθούν τηλεοπτικές άδειες σε ιδιώτες.

Τι είναι άραγε ένας τηλεοπτικός σταθμός, ώστε για να μπορέσεις να τον λειτουργήσεις είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις χαράτσι; Ένας τηλεοπτικός σταθμός, οποιοσδήποτε τηλεοπτικός σταθμός, είναι ένα εξαιρετικά ακριβό «εργαλείο», που για να λειτουργήσει ΑΠΑΙΤΕΙ μεγάλα κονδύλια. Άρα, αυτός που θα τολμήσει να προχωρήσει στο άνοιγμά του πρέπει να είναι πρώτα απ ' όλα άριστος επιχειρηματίας.  Γιατί ,λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος, που θα πρέπει να ξοδέψει πολλά χρήματα για να προσλάβει ικανό αριθμό εργαζομένων (άρα απαλύνει μεταξύ άλλων το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα), για να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς χώρους εργασίας, για να φροντίσει να προβάλει πρόγραμμα αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό (ακόμη και απέναντι στα κρατικά κανάλια και το απαράδεκτο κανάλι της Βουλής) θα πρέπει να πληρώσει και από πάνω για να του δοθεί η άδεια να λειτουργήσει τον τηλεοπτικό σταθμό;

Να μη μου μιλήσει κανείς για πλατφόρμες, συχνότητες κ.λπ., γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει. Η τεχνολογία σήμερα έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να είναι εύκολο να βρεθεί ο τρόπος μετάδοσης του σήματος ενός τηλεοπτικού σταθμού. Απλώς, το ληστρικό κράτος, αυτό το απίστευτο τερατούργημα, μοναδικό ακόμη και στον χώρο που φιλοξενεί τις μπανανίες, θέλει να κλέψει χρήματα από τους ιδιώτες, ενώ παράλληλα ξοδεύει ασύστολα απίθανα ποσά για να λειτουργεί τα «δικά» του κρατικά κανάλια.

Και τονίζω τον όρο «κρατικά» γιατί τέτοια είναι στην Ελλάδα. Τα «δημόσια» (public) όπως το BBC κ.λπ. έχουν μετόχους τους ίδιους τους πολίτες ενός κράτους. Η ΕΡΤ έχει μετόχους τους πολίτες της Ελλάδας, ώστε να ονομάζεται «δημόσια» επιχείρηση; Το χειρότερο μάλιστα είναι πως αυτοί οι πολίτες, πληρώνουν και από πάνω για να βλέπουν το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης. Για τον «διαγωνισμό» που έγινε για να δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες, δε διάβασα πουθενά αν από τους υποψήφιους καναλάρχες –επιχειρηματίες, ζητήθηκε να παρουσιάσουν τον χαρακτήρα, την εικόνα και την ταυτότητα των τηλεοπτικών επιχειρήσεών τους. Δεν είδα πουθενά το τι είδους πρόγραμμα θα εκπέμπουν.

Θα είναι ωφέλιμο για τους πολίτες αυτής της άμοιρης χώρας; Αλλά και πάλι… Γιατί να το δημοσιοποιήσουν. Μήπως όταν θες να ανοίξεις έναν φούρνο, λες τι είδους ψωμί θα πουλάς; Αν είναι καλό, θα επιπλεύσεις. Αν όχι, απλώς θα κλείσεις. Αυτός είναι ο νόμος της αγοράς, που ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις ιδιωτικές-κρατικές.

του Γιάννη Συνοδινού στο Υsterografa.gr

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Απλή είναι η απάντηση.Οσοι έχουν κανάλια έχουν λεφτά πολλά λεφτά. Μιλάμε για ατομα εκατοντάδων εκατομμυρίων που ομως βρίσκονται;ι σε ξένες τράπεζες κι οι εφοπλιστές μεγαλοβιομηχανοι κλπ δηλώνουν στην εφορία ένα 10-20% του συνολου.Αφου λοιπόν δεν πληρώνουν όσα τους αναλογούν καλά κάνει το ελληνικό κράτος(όχι η κυβέρνηση αλλά η πολιτεία) και προσπαθεί να τους τα πάρει.Εστω κι αν δεν είναι αυτός ο πραγματικός στόχος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !