Φορτσάκης: Αναγκαία η αλλαγή του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων

Unknown
0

Την ανάγκη αλλαγής του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς «είναι μεν αντικειμενικό και διαφανές, αλλά κατά την ουσία του είναι πλήρως αποτυχημένο», τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Θεόδωρος Φορτσάκης.


Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών προτείνει να θεσμοθετηθεί ένα Εθνικό Απολυτήριο Λυκείου, με ενιαίες πανελλήνιες εξετάσεις, υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας, κατά το πρότυπο του γαλλικού “Baccalaureat”. Τα πανεπιστήμια θα καθορίζουν τον αριθμό των εισαγομένων, καθώς και τα ειδικότερα κριτήρια επιλογής τους, βασιζόμενα όμως αποκλειστικά στις επιδόσεις στο Εθνικό Απολυτηρίου.

Ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία, λέγοντας ότι «εκείνοι πιστεύουν στην ισοπεδωτική Εκπαίδευση και στον κομματικό έλεγχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόσφατος νόμος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που τη γύρισε στο χειρότερο παρελθόν της».

Σχετικά με τον παραλληλισμό ναζισμού - σταλινισμού, ο κ. Φορτσάκης, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, εξηγεί ότι είναι εντελώς διαφορετικά καθεστώτα, καθώς έχουν διαφορετικές αφετηρίες, αλλά «αυτή η διαφορά, όμως, δεν εμποδίζει, αντίθετα από ό,τι ισχυρίστηκε ο κ. Κοντονής, να ερευνήσουμε τα εγκλήματα που τελέστηκαν σε αυτά τα διαφορετικά καθεστώτα», αναφέρει.

Για τον ΕΝΦΙΑ, υπογραμμίζει την ανάγκη να επανυπολογιστούν οι αντικειμενικές αξίες για να πλησιάσουν τις εμπορικές, ώστε να εξαλειφθούν οι μεγάλες σημερινές ανισότητες, θυμίζοντας ότι αυτό αποτελεί επιταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας.

cnn

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !