Το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Καθώς συμπληρώθηκε
πρόσφατα ένας χρόνος από τη λήξη της μαραθώνιας περσινής δημοπρασίας που επί δικαίω προκάλεσε αντιδράσεις (εγκλεισμός υποψηφίων σε κτήριο, υπόθεση Καλογρίτσα, αντισυνταγματικότητα από ΣτΕ), όλα δείχνουν ότι ο νέος διαγωνισμός που θα διεξαγάγει το ΕΣΡ θα τελειώσει μέσα στο 2017.

Σε πρόσφατη συνάντηση με θέμα τις άδειες ο υπουργός ΨΗΓΠΕ, Νίκος Παππάς, με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρομάνο, συζήτησαν εκκρεμή ζητήματα και επανεπιβεβαίωσαν εκατέρωθεν την πρόθεση οι διαδικασίες να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να έχουν χορηγηθεί άδειες πιθανότατα κοντά στα Χριστούγεννα. Από την πλευρά του ΕΣΡ, πηγές αναφέρουν ότι πολλές από τις παρατηρήσεις που είχαν επί του νόμου 3539 ενσωματώθηκαν στην τροπολογία που κατατέθηκε στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, υπάρχουν μερικά ακόμα σημεία που χρήζουν βελτίωσης για να θωρακιστεί ο διαγωνισμός απέναντι σε τυχόν προσφυγές από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όμως δεν αποκλείεται με βάση αυτό να υπάρξει και νέα μίνι νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή: Sportday - Νίκος Μποζιονέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]