Ενδιαφέρον για την εξαγορά της 'Τυποεκδοτικής' από τον...

0

Κινητικότητα αναπτύσσει στην αγορά των εκτυπώσεων ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του
Φώτη Μπόµπολα στην «Ίριδα» ,Χρήστος Κατσαούνης. Ο άνθρωπος που είχε την αποκλειστική ευθύνη του πιεστηρίου των Μπόµπολα - Ψυχάρη, βλέποντας την ασφυξία που έχει προκληθεί στην αγορά των εκτυπώσεων µετά την αποχώρηση των περισσότερων πελατών από την «Ίριδα», φαίνεται ότι σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει στη δηµιουργία ενός νέου πιεστηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, εµφανίζεται να έχει κάνει συζητήσεις µε τον ιδιοκτήτη της Νίκης Εκδοτικής, Παντελή Σµυρνιωτάκη, αλλά και µε το αφεντικό των Εκδόσεων Μίλητος, Νίκο Χαϊδεµένο. Το «αφεντικό» της «Ίριδας», διαθέτοντας τεράστια εµπειρία στην αγορά των εκτυπώσεων, φέρεται να εξουσιοδοτήθηκε από τους προαναφερθέντες να προχωρήσει σε µια σειρά διερευνητικών επαφών.

Και ενώ η αρχική κουβέντα έδειχνε να αφορά την αγορά µιας εκ των µηχανών της «Ίριδας», εσχάτως πληροφορίες ήθελαν τον Χρήστο Κατσαούνη να συζητά και το ενδεχόµενο εξαγοράς της Τυποεκδοτικής του ΚΚΕ, που έχει κατασχεθεί από την Εθνική Τράπεζα. Με δεδοµένο ότι έχει αποχωρήσει από το αρχικό σχήµα ο Σµυρνιωτάκης, πληροφορίες ήθελαν πίσω από το ενδιαφέρον Κατσαούνη να βρίσκεται ο νέος εκδότης του «Έθνους», Ιβάν Σαββίδης.

Με δεδοµένο µάλιστα ότι η συγκεκριµένη εφηµερίδα θα τυπώνεται στην «Ίριδα», οι σχετικές υποψίες ενισχύθηκαν περαιτέρω. Η αλήθεια είναι ότι ο ισχυρός άνδρας της 24Media ,∆ηµήτρης Μάρης, έχει δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά (και) εκτυπωτικής µονάδας, που θα εξασφάλιζε στοιχειώδη αυτονοµία στο νέο εκδοτικό εγχείρηµα που καλείται να «τρέξει». Σε µια τέτοια περίπτωση και µε δεδοµένη τη σχέση του κ. Μάρη µε τον Φώτη Μπόµπολα, το ιδανικό πρόσωπο για να ηγηθεί ενός τέτοιου project είναι ο στενός συνεργάτης του πρώην εκδότη του «Έθνους», Χρήστος Κατσαούνης.

Πάντως, πέρα από το ενδιαφέρον για την Τυποεκδοτική, αξίζει να σηµειωθεί και η πληροφορία που θέλει τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ ,Ιβάν Σαββίδη, να έχει κάνει συζητήσεις για την εξαγορά του πιεστηρίου της «Μακεδονίας». Σε κάθε περίπτωση, ένα θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο: σε µια δύσκολη συγκυρία για τον χώρο του Τύπου, έχει αρχίσει και αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα, προς την κατεύθυνση της δηµιουργίας νέας εκτυπωτικής µονάδας.

Parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !