Πρέπει να ψάξει σύμμαχο;

0

Το όνομα του Δημήτρη Κοντομηνά είναι ταυτισμένο με τα πιο επιτυχημένα deal στο χώρο των οπτικοακουστικών Μέσων και όχι μόνο, αφού η επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν περιορίζεται
στα media. Η πορεία του ,όμως, στα ΜΜΕ – λόγω και της φυσιογνωμίας του κλάδου-, έγινε ευρύτερα γνωστή. Ο ιδιοκτήτης του ALPHA κατάφερε να δημιουργήσει έναν ισχυρό όμιλο, με τον τηλεοπτικό του σταθμό να βρίσκεται για πολλά χρόνια στην κορυφή της τηλεθέασης, χωρίς η οικονομική κρίση – εμφανώς τουλάχιστον, διότι υπέστη πλήγματα όπως όλοι-, να επηρεάσει την πορεία του.

Αυτήν τη στιγμή ο ALPHA με σαφώς μικρότερο budget από άλλες σεζόν, κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ελκυστικό και ανταγωνιστικό, όπως δείχνουν ήδη οι πρώτες μετρήσεις, αποφεύγοντας να μπει στον χορό των talent show και των reality επιβίωσης, όπως έχουν κάνει οι ανταγωνιστές του. Μοιραία ,λοιπόν, φέτος θα δοκιμαστούν οι αντοχές του καναλιού, τόσο σε επίπεδο προγράμματος όσο όμως και οικονομικό,αφού κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αναμένεται – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-, να πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Στοιχείο,δηλαδή,  που θα επιβαρύνει επί πλέον τον προϋπολογισμό του καναλιού, φυσικά λιγότερο από το προβλεπόμενο, αφού τελικά αποφασίστηκε το ποσό των 35 εκ ευρώ που ανέρχεται το κόστος της άδειας να «σπάσει» σε δέκα ισόποσες δόσεις. Και άρα είναι πιο εύκολο να εξευρεθεί η πρώτη δόση ύψους 3,5 εκ ευρώ από το να έπρεπε να καταβληθεί αμέσως το 20% του τιμήματος.

Ωστόσο, εξελίξεις σε άλλα μέτωπα με οικονομικές συνέπειες λειτουργούν προσθετικά στις ήδη υπάρχουσες πιέσεις που απορρέουν από τις υποχρεώσεις του καναλιού για την ιδιοκτησία του ALPHA. Ένα κανάλι που κατά κοινή ομολογία βρίσκεται σε σταυροδρόμι, δεδομένου ότι η αυτόνομη πορεία του αρχίζει να εξαντλεί τη δυναμική της. Και, με άλλα λόγια, επιβάλλεται να αναζητήσει, είτε συνέργειες (όπως επιχειρούν άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί) είτε στρατηγικό επενδυτή που θα του εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του για την επόμενη 10ετία, όσο και η διάρκεια της άδειας. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ,λοιπόν, για άλλη μια φορά στη μακριά επιχειρηματική του πορεία καλείται να βρει σύμμαχο ή επενδυτή – καλύτερα-, για να συνεχίσει ο ALPHA να υφίσταται στο νέο τηλεοπτικό τοπίο που είναι υπο διαμόρφωση.

Πηγή:enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !