Γιάννης Στάνκογλου: «Η ανθρωπότητα πρέπει να βρει λύση για το προσφυγικό»

Unknown
0

Ο Γιάννης Στάνκογλου, υποδύεται τον Μπίλι, έναν ροκ σαραντάρη, ιδιοκτήτη μπαρ στην Πλατεία Αμερικής. Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία «American Square».


Εκφράζει την αισιοδοξία του για την τύχη της ταινίας στα Οσκαρ μιλώντας στο Secret. «Η ταινία άρεσε πολύ και βραβεύτηκε σε αρκετά φεστιβάλ του κόσμου. Μιλάει με κάποιον τρόπο για τη σύγχρονη Ελλάδα και καταδεικνύει την πραγματικότητα, χωρίς να γίνεται μελό, ούτε διδακτική. Στην Αμερική υπάρχουν πάρα πολλές φωνές ανθρώπων που ασχολούνται με το Προσφυγικό. Και αυτός είναι κανένας λόγος που μας κάνει αισιόδοξους ότι θα περάσει στην τελική φάση των βραβείων».

Όσο για το πόσο μπορεί να βοηθήσει, στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος-παγκοσμίως η προβολή της ταινίας αυτής στην Αμερική, ο γνωστός ηθοποιός εξηγεί: «Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική που ακολουθούν τα μεγάλα κράτη, σίγουρα το Προσφυγικό θα είναι, ένα θέμα πάρα πολύ έντονο. Αλλά δεν θα είναι και το μόνο! Το σημαντικό είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολιτικοί, γιατί ο κόσμος το έχει κάνει ήδη σε μεγάλο βαθμό. Η ανθρωπότητα πρέπει να βρει λύση για αυτούς τους ανθρώπους, Η τέχνη βοηθάει πάρα πολύ με καταπραϋντικό τρόπο. Αυτόν τον σκοπό έχει πάντα. Η υψηλή τέχνη είναι σαν φάρμακο για τον άνθρωπο, αν και ο ίδιος πραγματικά ενδιαφέρεται. Τι ότι σου βάζει ερωτήματα και σε κάνει να δεις διαφορετικά κάποια πράγματα. Οι Έλληνες είναι ένας λαός φιλόξενος από την αρχαιότητα ακόμα. Πάντα συμβίωνε καλά με τους ξένους.

Οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να λύσουν αυτό το πρόβλημα αυτών των βασανισμένων ανθρώπων. Έχω ταξιδέψει στη Συρία πριν από τον πόλεμο που ήταν μια-χαρά, και ξέρω τι καταστροφή έχει υποστεί τώρα η χώρα. Βλέπω σε φωτογραφίες κατεστραμμένα σπίτια σε δρόμους που είχα περπατήσει και πονάει η ψυχή μου».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !