Ενισχύει την ενημέρωση έναντι της ψυχαγωγίας;

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0
Προφανώς έφτασαν στα αφτιά του Βασίλη Παπαδρόσου αυτά που ακούγονται στην τηλεοπτική πιάτσα και πήγε να διορθώσει την κατάσταση, αλλά τελικά την ξεχείλωσαν οι υπεύθυνοι του δελτίου ειδήσεων!

Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Εσχάτως ακούγεται η «κατηγορία» ότι ο νέος πρόεδρος του ALPHA που ως γνωστόν προέρχεται από την ενημέρωση μεροληπτεί και την ενισχύει περισσότερο από την ψυχαγωγία! Βεβαίως μια λογική εξήγηση είναι ότι ο σταθμός δεν διανύει την ανθηρότερη περίοδο στην ιστορία του και ως εκ τούτου είναι πιο εύκολο να επενδύεις σε ενημερωτικές εκπομπές των οποίων το κόστος είναι μηδαμινό, έναντι της ψυχαγωγίας… Παρά να αγοράζεις δικαιώματα ριάλιτι ή να παραγγέλνεις νέες σειρές.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες όμως ο ALPHA κατάφερε να επενδύσει σε μια φιλόδοξη σειρά που λέγεται «Τατουάζ» και από τις τοποθεσίες και μόνο που έχουν γίνει τα γυρίσματα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κόστος δεν είναι μικρό.

Κατά τα άλλα στο φετινό πρόγραμμα του καναλιού συνεχίζονται οι παλιές του σειρές, το επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι «Deal», ενώ έχει προγραμματιστεί άλλο ένα τηλεπαιχνίδι… Και το υπόλοιπο πρόγραμμα καλύπτεται από την ενημέρωση. Ανάμεσα στα άλλα και με δυο νέες εκπομπές: η μία με τον Σπύρο Λάμπρου και τη Ράνια Τζίμα και η δεύτερη με τον Νίκο Μάνεση.

Αυτό περίπου (χωρίς διάθεση να το αδικήσουμε) είναι και το νέο πρόγραμμα του ALPHA, δηλαδή μια νέα φιλόδοξη σειρά -αναμφισβήτητα, υψηλού κόστους και δυο νέες εκπομπές. Βεβαίως την ερχόμενη εβδομάδα που θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα το πρόγραμμα του καναλιού θα γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία… Ωστόσο εως τώρα, αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι όπως ήδη αναφέρθηκε μια νέα σειρά και δυο νέες εκπομπές.

Αυτό λοιπόν αθροιστικά και όχι άδικα ερμηνεύεται ότι η ενημέρωση είναι ενισχυμένη έναντι της ψυχαγωγίας. Λογικό, αφού είναι δυο προς ένα! Το λογικό όμως δεν είναι απαραίτητα και υπαρκτό! Μιας και μπορεί το άθροισμα να βγάζει ενισχυμένη την ενημέρωση, αλλά το κόστος της νέας σειράς αποδεικνύει ότι έπεσε χρήμα στη νέα παραγωγή!

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο χθεσινό περιστατικό από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA όπου αφιερώνει ούτε ενα, ούτε δυο, αλλά επτά ολόκληρα λεπτά (και αριθμητικά 7) για να διαφημίσει τη νέα του παραγωγή… μεταδίδοντας το ρεπορτάζ από την παρουσίαση της σειράς στους δημοσιογράφους παρουσία των συντελεστών.

Είναι προφανές ότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει! Αλλά και 7 ολόκληρα λεπτά για τη νέα σειρά στο δελτίο είναι too much! Η διάρκεια του ρεπορτάζ δεν «αθωώνει» τον Παπαδρόσο από την άδικη – κατά τη γνώμη μας, κατηγορία! Αντίθετα η πρωτοβουλία των υφιστάμενων του στο δελτίο περισσότερο τον ενοχοποιεί στα μάτια των καχύποπτων! Αν μάλιστα τη συνδυάσεις με την απουσία του από την παρουσίαση της σειράς τότε σίγουρα η «πιάτσα» θα αναφωνήσει «guilty»!

Και ένα υστερόγραφο: είναι βέβαιοι στη διεύθυνση προγράμματος ότι η καλύτερη ώρα για να τοποθετήσουν τη δυνατή τους σειρά είναι στις 9 το βράδυ, δηλαδή απέναντι από το «Nomads» του ΑΝΤ1 και ό,τι άλλο θα έχει την ίδια ώρα ο ΣΚΑΙ; Ή μήπως πιστεύουν ότι επειδή η σειρά θα ξεκινήσει νωρίτερα από τον ανταγωνισμό στις 18 Σεπτεμβρίου θα προλάβει ο τηλεθεατής να κολλήσει και μετά που θα πέφτουν οι τουρκικές «ρουκέτες» από το Φάληρο και οι Κολομβιανές από το Μαρούσι ο τηλεθεατής θα κάθεται αμέριμνος και θα παρακολουθεί «Τατουάζ»;

enimerosi24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !