Δημήτρης Μοθωναίος: Ο λόγος που εδώ και 8 χρόνια κάνει ψυχανάλυση

Unknown
0

Ο Δημήτρης Μοθωναίος παραδέχεται ότι στα χρόνια της σχολής υποκριτικής δεν είχε αποφασίσει ακριβώς τι ρόλους θέλει να παίξει.


«Η αλήθεια είναι πως όταν τελείωσα, άρχισα να καταλαβαίνω το πόσο φοβερή είναι η δουλειά μας. Μέσα από τις παραστάσεις αισθάνεσαι τη μαγεία της σκηνής και της επικοινωνίας με τον κόσμο. Όταν ανέβουν οι προβολείς και νιώθεις τα μάτια του κοινού».

Η πρώτη του συνεργασία ήταν με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το Rainbow, μια παράσταση για τον Αρθρούρο Ρεμπώ, που ξεκίνησε ως ποιητής και πέθανε λαθρέμπορος σε ηλικία μόλις 37 χρόνων. «Είχε μια συναρπαστική ζωή. Πειραματίστηκε με ένα σωρό ετερόκλητα πράγματα γιατί ήθελε να γνωρίσει τον εαυτό του και να τον οδηγήσει στα όριά του». Θα γοήτευε τον ίδιο ένα ανάλογο ταξίδι; «Είναι πιθανό. Θα μου άρεσε να πάω για ένα διάστημα στην Αφρική κάνοντας κάποια εθελοντική εργασία στην άγρια φύση ή να μπλεχτώ σε επιχειρηματικά σχέδια. Ή να γίνω συγγραφέας». Προς το παρόν, προετοιμάζεται κάνοντας ψυχανάλυση εδώ και οκτώ χρόνια. «Έτσι, γνωρίζω τον εαυτό μου καλύτερα. Είναι μια προσωπική διαδικασία, που τη θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μου. Με βοηθάει να γίνομαι ουδέτερο εργαλείο για τον κάθε ρόλο πάνω στη σκηνή, να ελέγχω και να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου με το σωστότερο δυνατό τρόπο».

Η πρόκληση του Εθνικού Θεάτρου

Η αλήθεια είναι πως η γενιά του Δημήτρη δεν γεύτηκε ούτε τη δημοσιότητα ούτε τα χρήματα της προηγούμενης γενιάς ηθοποιών. «Αποδείχτηκε, όμως, ότι όλη εκείνη η κατάσταση με την υπερβολική δημοσιότητα και τις υψηλές απολαβές ήταν μια ψευδαίσθηση. Δεν μπόρεσε να αντέξει. Ενώ η τωρινή, που οπωσδήποτε είναι πολύ πιο δύσκολη για όλους, είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μπορεί να έχει πιο πολλές ανατροπές και αστάθμητους παράγοντες, είσαι όμως πιο κοντά στα “θέλω” σου και λειτουργείς περισσότερο ως ομάδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σύστημα, μια μέθοδο για να αφομοιώνεις τις γνώσεις σου. Από την άλλη, στην εποχή μας όλα κινούνται αστραπιαία. Πολύ γρήγορα πρέπει να αποφασίσεις τι κρατάς και τι πετάς».

Ο γάμος και η οικογένεια φαντάζουν για εκείνον, όπως και για τους περισσότερους της γενιάς του, μακρινά όνειρα. «Παρόλο που είμαι 33 χρόνων, δεν σκέφτομαι να κάνω οικογένεια σε καμία περίπτωση. Όλες οι απόπειρες που έκανα μέχρι σήμερα είχαν ημερομηνία λήξης. Και μετά ακολουθούσαν συμβιβασμοί. Αφού δεν ξέρω καλά καλά εγώ τι θέλω στη ζωή μου, πώς μπορώ να πάρω ευθύνη και για έναν άλλο άνθρωπο; Παράλληλα ένα παιδί είναι τεράστια χαρά, αλλά και μεγάλη ευθύνη, κάτι που η γενιά μας τουλάχιστον το αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά. Προς το παρόν, το μόνο σταθερό στη ζωή μου είναι το θέατρο».

Επιστρέφοντας από τις διακοπές του ο Δημήτρης Μοθωναίος θα αρχίσει πρόβες για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου Πέερ Γκυντ του Ερρίκου Ίψεν, που θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης και θα ανέβει το Νοέμβριο. «Πρόκειται για ένα γοητευτικό ήρωα, που αρχικά είναι ασυμβίβαστος, ενώ στη συνέχεια κατακρίνεται, ξενιτεύεται, ερωτεύεται, αμφισβητείται, πλουτίζει, τρελαίνεται και τελικά ξαναγυρίζει στην πόλη του με τη σοφία του ταξιδιού και της αυτογνωσίας».

People,  Πρώτο Θέμα

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !