Ο δράστης είχε και ευαισθησίες, καθώς, σύμφωνα με την κοπέλα, αποφάσισε να την απελευθερώσει όταν έμαθε ότι είχε ένα μικρό παιδί


Στη σύλληψη ενός 30χρονου Πολωνού, ο οποίος νάρκωσε, απήγαγε και επρόκειτο να πουλήσει σε διαδικτυακή δημοπρασία ένα νεαρό μοντέλο, προχώρησε η αστυνομία στην Ιταλία.

Η 20χρονη μετέβη από τη Βρετανία στο Μιλάνο στις 10 Ιουλίου για να πάρει μέρος σε επαγγελματική φωτογράφιση που είχε κλειστεί από τον ατζέντη της. Την επόμενη μέρα πήγε σε σπίτι, όπου θα γινόταν η φωτογράφιση. Εκεί δέχτηκε επίθεση από δύο άνδρες, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία το Σάββατο. Την νάρκωσαν, της έβαλαν χειροπέδες, την έκλεισαν σε μια βαλίτσα και την έβαλαν σε αυτοκίνητο, μεταφέροντάς την σε ένα απομονωμένο σπίτι, στα βορειοδυτικά του Τορίνο.


Η κοπέλα έμεινε δεμένη με τις χειροπέδες σε ένα ξύλινο μπαούλο για έξι μέρες, για να απελευθερωθεί στη συνέχεια και να μεταβεί στο βρετανικό προξενείο στο Μιλάνο.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο Λούκας Χέρμπα είχε οργανώσει αρκετές ακόμα διαδικτυακές δημοπρασίες με κοπέλες που απήγαγε, στις οποίες έκανε πλήρη περιγραφή τους και ανέφερε τιμή εκκίνησης. Σημείωσαν, ωστόσο, ότι δεν είναι σαφές αν όντως είχε απαγάγει και άλλες γυναίκες.


Ο δράστης χρησιμοποίησε έναν κρυπτογραφημένο λογαριασμό για να ζητήσει 300.000 δολάρια από τον ατζέντη του μοντέλου, προκειμένου να μην προχωρήσει στη δημοπρασία. Ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε για την Black Death Group, μια οργάνωση που δρα στο dark web με παράνομες διακινήσεις.

Η 20χρονη δήλωσε στην αστυνομία ότι ο Χέρμπα της είπε ότι η οργάνωση αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη όταν έμαθε ότι είχε ένα μικρό παιδί.

BBC, news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]