Ιβάν Σβιτάιλο: Πολλά παιδιά ήταν ξεχωριστά σε κάτι συγκεκριμένο

Unknown
0


Ο Ιβάν Σβιτάιλο αναλύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον εαυτό του ως κριτή στο "So you think you can dance" και μιλάει για την κουλτούρα του Έλληνα σε ό,τι αφορά τον χορό.


-Πώς ήταν η εμπειρία ως κριτής;

"Δεν έχω ξαναβρεθεί ποτέ σε μια επιτροπή που να αξιολογεί κατά πόσο καλός είναι κάποιος ή όχι... Οπότε ήταν «φρέσκο» πράγμα για εμένα. Επίσης το «υλικό» δεν είχε όμοιογενεια. Πολλά παιδιά ήταν ξεχωριστά σε κάτι συγκεκριμένο. Ήταν λίγοι εκείνοι που ήταν καλοί και στα τρία-τέσσερά σημεία που ουσιαστικά απαιτεί ο τρόπος του διαγωνισμού. Αναγκαστικά, λοιπόν, κι εμείς έπρεπε να διαλέξουμε παιδιά από κάθε είδος. Δεν έπρεπε να αδικηθεί κανείς."


-Στενοχωρήθηκες για κάποια από το παιδιά;

"Εχω στενοχωρηθεί για πολλά παιδιά που αποχώρησαν. Το "So you think you can dance" είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν. Έχουν επιλεγεί διάφοροι χαρακτήρες παιδιών, από τον αυτοδίδακτο χορευτή του δρόμου μέχρι τον επαγγελματία χορευτή μπαλέτου. Έτσι διαμορφώνεται ένας θίασος, αποτελούμενος από διαφόρων ειδών χορευτές. Δεν κρίνονται πέντε πανομοιότυπες μελαχρινές κοπέλες, όπου δεν θα αποχωρήσει κάποια άδικα. Η αντικειμενικότητα αφορά και το τι υλικό έχουμε επιλέξει εμείς να διαγωνιστεί ο καθένας."


-Οι Έλληνες έχουν κουλτούρα χορού;

"Έχουν μια ιδιαίτερη κουλτούρα όσον αφορά τον χορό, όπως είναι και οι κλίμακες της πα-ραδοσιακής ελληνικής μουσικής. Διαφέρουν πολύ, πράγμα που τιςκάνει ξεχωριστές. Στην Ελλάδα ο χορός συνδέεται με τπ διασκέδαση, τη μαζική κοινωνικοποίηση, την ενότητα, το πανηγύρι. Δεν εντάσσεται στην κουλτούρα των Ελλήνων ώς τέχνη. Δεν είχε τις βάσεις και τις υποδομές ώστε να εξελιχθεί, να πάει πιο μπροστά."

Πηγή: Real



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !