Παντελής Βούλγαρης: Ανοίγω την τηλεόραση και διαπιστώνω ότι....

Unknown
0


Ο Παντελής Βούλγαρης λατρεύει τον κινηματογράφο και μιλάει για τα συναισθήματα που του προκαλεί...


-Υπάρχει μια άποψη ηου θέλει το κοινό να μην αντέχει πολύ δράμα στο σινεμά πια. Η «Μικρά Αγγλία», όμως, απέδειξε το αντίθετο. Πώς το βλέπετε εσείς; 

"Εγώ δεν το πολυπιστεύω αυτό. Ανοίγω την τηλεόραση και διαπιστώνω ότι όλος αυτός ο χαβαλές που περνάει μέσα από τα δήθεν ψυχαγωγικά προγράμματα δεν παίζει και πολύ ρόλο στον κόσμο. Εκείνος περιμένει κάτι που θα τον συγκινήσει, που θα το κουβεντιάσει και θα τον ωθήσει να ξανασκεφτεί τι είναι αυτός ο τόπος. Εμένα με κυνηγούν αυτές οι σκέψεις. Συχνά κάνω ερωτήσεις παράξενες στον κόαμο: "Ξέρετε ότι ο Αλέξανδρος Υψηλάντης δεν είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα;". Όμως υπάρχει κάτι από εκείνον εδώ. Τι; Η καρδιά του υπάρχει. Πέθανε στη Ρωσία και την καρδιά του την έστειλε στην Ελλάδα. Παίρνω τέτοια "κεντήματα" και τα βάζω μέσα σε μια ταινία και πιστεύω ότι θα αγγίξουν τουςθεατές,Τώρα, από εκεί και πέρα, η κάθε ταινία είνα μία τεράστια έκπληξη. Κανείς απολύτως δεν ξέρει τι θα της συμβεί."


-Η ωριμότητα τι σας έχει προσφέρει στην τέχνη σας; 

"Το να καταλάβω ότι οτον κινηματογράφο όλα, τα πάντα, ξεκινούν από την αρχή. Γι' αυτό κάνω αυτή τη δουλειά. Είμαι 77 ετών και θέλω μόλις τελειώσω μια ταινία να ξεκινήσω άλλη. Είναι η μαγεία της συνειδητοποίησης ότι, πραγματικό, αυτό που επιχειρείς να φτιάξεις δεν υπήρχε πριν από σένα- δεν το λέω εγωιστικά, όλοι προσφέρουν, εννοείται, το λέω ως ο αγωγός αυτής της ιστορίας. Όλα είναι μαγικά και αυτή η μαγεία δεν με εγκατέλειψε όλα αυτά τα χρόνια. Και γι' αυτό επιχειρώ."

Πηγή: Real


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !