Η ΕΣΗΕΑ ζητά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας της ΠΗΓΑΣΟΣ.

Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων της Πήγασος παραμένει η ΕΣΗΕΑ. Η ένωση, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά να διασφαλιστουν οι θέσεις των εργαζομένων τώρα που η εταιρεία πέρασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη.


Οι ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΗΓΑΣΟ, με τις Τράπεζες που προχώρησαν ανάλγητα στην εκποίηση των ενεχύρων που τους είχε παραχωρήσει ο κ. Μπόμπολας και την αμέσως επόμενη μέρα, με την κατάθεση αίτησης για την κήρυξη πτώχευσης των εταιρειών «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.» και της “PMP A.E.” oι οποίες απασχολούν 453 εργαζόμενους στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «SENTRAGOAL» αλλά και τα έντυπα «HOMMΕ» και τις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «womenonly.gr», «imerisia.gr» και «sentragoal.gr» προκαλούν αγανάκτηση στους απλήρωτους συναδέλφους μας.

Ο Φώτης Μπόμπολας, ιδιοκτήτης των εταιρειών, χωρίς κανένα ενδοιασμό, οδήγησε στην καταστροφή τους εργαζόμενους που χρηματοδοτούσαν τη λειτουργία των εφημερίδων του επί μήνες, με απλήρωτους τους δεδουλευμένους μισθούς τους 7 μηνών και στερώντας τους τις αποζημιώσεις που δικαιούνται μετά από πολλά χρόνια δουλειάς στις εφημερίδες του προς όφελος των τραπεζών εις τις οποίες είχε ενεχυριάσει τα σήματα των εφημερίδων του Ομίλου.

Ενώπιον των απαράδεκτων αυτών εξελίξεων το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους της πλειοδοτήσασας εταιρίας «DIMERA» συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συναδέλφων με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: