Από το θυρωρείο του κτηρίου της Μιχαλακοπούλου, στο οποίο στεγαζόταν ο ΔΟΛ, παραλαμβάνουν σήμερα τις απολύσεις τους οι εργαζόμενοι. Και όσοι δεν περάσουν από εκεί θα τις βρουν
θυροκολλημένες στα σπίτια τους.

Οι εργαζόμενοι, απλήρωτοι επί μήνες, οι οποίοι κράτησαν ζωντανή την επιχείρηση ώστε να μπορέσει να πουληθεί σε ικανοποιητική (για τις τράπεζες) τιμή. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φεύγουν χωρίς να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, και, βέβαια, χωρίς αποζημίωση. Αυτό προβλέπει ο νόμος: η εταιρεία παραδίδεται στον νέο ιδιοκτήτη ελεύθερη δανείων και προσωπικού.

Οι ιστορικές εφημερίδες του ΔΟΛ, ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ ,θα μείνουν κλειστές για κάποιο διάστημα και θα επανακυκλοφορήσουν με νέο προσωπικό και νέους χαμηλότερους μισθούς. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι από όσους απολύονται σήμερα θα προσληφθούν ξανά. Πολύ περισσότερο, με ποιες αμοιβές.

Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι οι τράπεζες πήραν 23 εκατομμύρια ευρώ για να εκχωρήσουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη τους τίτλους των δυο εφημερίδων, των ιστοσελίδων, καθώς και του ραδιοσταθμού,ΒΗΜΑ fm. Τα χρήματα είναι, βέβαια, ελάχιστα μπροστά στα 170 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία χρωστούσε στις τράπεζες ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη.

Ποιος θα πληρώσει τα υπόλοιπα 150 εκατομμύρια; Προφανώς, όχι ο χρεοκοπημένος εκδότης. Όπως δεν πλήρωσε ούτε τους μισθούς ούτε τις αποζημιώσεις των εκατοντάδων εργαζομένων, που σήμερα απολύονται χωρίς δεκάρα.

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]