Ίνα Ταράντου: Ο ανταγωνισµός δεν έχει να κάνει µε το φύλο, αλλά µε τη θέση που κατέχειςΗ Ίνα Ταράντου μιλάει για τη... φυλακή της καθημερινότητας, τον μανάβη πατέρα της αλλά και το "μαύρο" της ΕΡΤ.


-Πώς έζησες το «µαύρο» της ΕΡΤ και πώς σχολιάζεις την πραγµάτωση ολόκληρου µνηµείου προς τιµήν του;

Μαύρη µαυρίλα πλάκωσε, αλλά έχουν περάσει τόσα χρόνια πια, κοιτάµε µπροστά. Οσον αφορά τον σχολιασµό µου για το µνηµείο, εγώ εκποµπές ξέρω να κάνω και όχι να σχολιάζω µνηµεία.


-∆εν υπάρχει κορεσµός από ταξιδιωτικές εκποµπές πλέον στην ελληνική τηλεόραση;

Γιατί, δεν υπάρχει κορεσµός από σόου σήµερα στην ελληνική τηλεόραση; Γενικά είµαστε η χώρα του «κορεσµού». Τα θέλουµε και τα κάνουµε όλα σε υπερβολικό βαθµό.


-Ησουν για χρόνια στις ειδήσεις... Σου λείπει αυτό το κοµµάτι;

Οµολογώ ότι ώρες-ώρες µου λείπει. Νοµίζω, όµως, ότι θα µε στένευε το σακάκι! Αλλά και πάλι, ποτέ δεν ξέρεις...


-Εχεις αντιµετωπίσει «µαχαιριές» ή ρατσισµό ούσα γυναίκα στον ανταγωνιστικό χώρο που κινείσαι;

Ο ανταγωνισµός δεν έχει να κάνει µε το φύλο, αλλά µε τη θέση που κατέχεις. Παλιότερα που έλεγα ειδήσεις, όλοι και όλοι ήµασταν 5 άτοµα που παρουσιάζαµε δελτία ειδήσεων στο Star, λογικό είναι να υπάρχουν άλλοι 15 που να ήθελαν τη θέση µου. Ε, όταν κυνηγάς να πάρεις τη θέση του άλλου, δεν φέρεσαι και µε τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που µε σώζει, όµως, είναι ότι επιλέγω την επιλεκτική µνήµη και έτσι κρατάω µόνο τα ωραία στο µυαλό µου και µε γλιτώνω από την πικρία και τη µνησικακία.


-Ο πατέρας σου ήταν µανάβης. Θα µπορούσες να κανείς οποιοδήποτε επάγγελµα αν χρειαζόταν;

Ηταν µανάβης όχι επειδή το χρειαζόταν, αλλά επειδή του άρεσε. Και ήταν καλός και επιτυχηµένος µανάβης. Ακόµη θυµάµαι τα υπέροχα, τεράστια πλεκτά καλάθια, έξω από το µανάβικό µας στην πιάτσα (στην Κέρκυρα), πόσο ωραία τακτοποιηµένα και καθαρά ήταν! Πόσο χρωµατιστός και µυρωδάτος κόσµος! Οχι, δεν θα µπορούσα να κάνω οποιοδήποτε επάγγελµα, αλλά αν χρειαζόταν να κάνω κάτι άλλο, θα το έκανα µε τέτοιο τρόπο ώστε να το «γουστάρω» και να το απολαµβάνω. Είναι µεγάλη φυλακή η καθηµερινότητα για να ασχολείσαι µε κάτι που δεν το γουστάρεις καθόλου!


-Εκανες 14 χρόνια µπαλέτο και πρόσφατα άρχισες ξανά...

Ερωτας µεγάλος!


-Ποιος είναι ο µεγαλύτερός σου φόβος;

Η αδράνεια, η αεργία.

  

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Αλέξανδρος Ρούτας

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: