Η πτώση του ισχυρού ΔΟΛ και οι σημερινές εικόνες ντροπής των απολυμένων...

0

Η εικόνα του κραταιού και πανίσχυρου Συγκροτήματος Λαμπράκη να καταρρέει και να διαλύεται, στο κεφάλι (δυστυχώς) των ανθρώπων που το στήριξαν και το κράτησαν όρθιο στις πολύ δύσκολες
ώρες, μονάχα σε συμπλεγματικούς δεν προκαλεί θλίψη. Ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, ο ιστορικός ΔΟΛ χάραξε μια διαδρομή κυριαρχίας στα ελληνικά ΜΜΕ, για πάρα πολλές δεκαετίες.

Σε αντίθεση μάλιστα με άλλα μεγάλα εκδοτικά εγχειρήματα, άφησε πίσω του ισχυρή παρακαταθήκη. Το Συγκρότημα Λαμπράκη, κυρίως χάρη στον μεγάλο Χρήστο Λαμπράκη, άφησε αποτύπωμα πολιτισμού και ιδεών, που κανένα άλλο συγκρότημα Τύπου δεν κατάφερε να δημιουργήσει. Διαμόρφωσε το εθνικό αφήγημα της χώρας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, επηρέασε τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα δρώμενα στο εσωτερικό των κομμάτων, δίδαξε, υπό συνθήκες και περιοδικά, πώς θα έπρεπε να είναι η δημοσιογραφία.

Στα χρόνια που ακολούθησαν την εποχή Λαμπράκη, με την παραφωνία Ψυχάρη και την αυτοκτονική, όπως αποδείχτηκε, επιλογή για στροφή προς την Κεντροδεξιά, που καταδίκασε τα έντυπα του ΔΟΛ σε κυκλοφοριακή συρρίκνωση, η μελαγχολία για τα περασμένα μεγαλεία περίσσευσε. Και τελικά, φτάσαμε στη σημερινή απόλυτη παρακμή, με εικόνες ντροπής, και τους εργαζομένους να υπογράφουν… στο θυρωρείο την απόλυσή τους. Έχοντας νωρίτερα σχηματίσει ουρές έξω από τα γραφεία της οδού Μιχαλακοπούλου. Ένα τέλος που δεν άξιζε στον ΔΟΛ. Δεν άξιζε αυτό το κατάντημα στο “παιδί” του Χρήστου Λαμπράκη.

Πηγή: Υστερόγραφα

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !