Το μεγάλο θερινό σινεμά στο «Νιάρχος» με δωρεάν προβολές

Unknown
0

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία του ΚΠΙΣΝ "Park Your Cinema" συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο, με δωρεάν προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους


Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν και έχει ταυτιστεί με την επιστροφή στην καθημερινότητα της πόλης. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει όμως το θερινό σινεμά του, προσκαλώντας μας σε υπαίθριες κινηματογραφικές βραδιές τις Παρασκευές και τα Σάββατα του Σεπτέμβρη, στις 20:30 στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, με ελεύθερη είσοδο.

Τον ερχόμενο μήνα το Park Your Cinema είναι αφιερωμένο στη μεγαλοσύνη αυτού που ξεκινά από τα όρια του ανθρώπινου βλέμματος και τελειώνει στο βάθος του πεδίου του φιλμικού καρέ. Εικόνες τοπίων μοναδικά φωτογραφημένων, πλάνα προοπτικής που μας ταξίδεψαν κυριολεκτικά, με το ανθρώπινο στοιχείο να προκαλεί το δράμα μέσα τους ή να γεννά την περιπέτεια όπως θα μπορούσαμε να τη ζήσουμε μονάχα στο σινεμά, ξαπλωμένοι στο τόσο ταιριαστό σε διαστάσεις Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, εκεί έξω, κάτω από τη μεγαλύτερη οθόνη αυτής της πόλης, τον έναστρο αττικό ουρανό.


Ξεκινάμε με Μέρες Ευτυχίας, την Παρασκευή 01/09, όπου μεταφερόμαστε στην Αμερική του 1916, για να παρακολουθήσουμε την ιστορία ενός φυγά και της αγαπημένης του στο Τέξας, που έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία του πλούσιου κτηματία, στον οποίο έχουν βρει δουλειά.

Την Παρασκευή 08/09, διασχίζουμε τον Ατλαντικό Ωκεανό και μεταφερόμαστε Πέρα από την Αφρική, όπου μία βαρόνη από την Δανία (Meryl Streep), ταξιδεύει μέχρι την αποικιακή Κένυα, για να διευθύνει μία φυτεία καφέ και γνωρίζει έναν γοητευτικό κυνηγό (Robert Redford).

Την Παρασκευή 15/09, εισβάλλουμε Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων, συντροφιά με ένα εννιάχρονο αγόρι που ονειρεύεται τη φυγή από την οικογενειακή εστία. Μια ταινία βασισμένη στο διάσημο παιδικό παραμύθι, με την υπογραφή του συγγραφέα και εικονογράφου Maurice Sendak. Μια εβδομάδα μετά, την Παρασκευή 22/09, επιστρέφουμε στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα σε μια φανταστική πόλη, με το πιο επικό spaghetti Western στην ιστορία του σινεμά, το Κάποτε στη Δύση. Την τελευταία Παρασκευή 29/09, μία αγαπημένη περιπέτεια μας περιμένει και ο Indiana Jones και Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού, έρχονται στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για ένα δίωρο δράσης.

Προβολές για παιδιά

Το Park Your Cinema εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με αγαπημένες παιδικές ταινίες από το ιστορικό studio του Walt Disney, αναμειγνύοντας τίτλους από το κλασικό παρελθόν μέχρι το ακόμα κοσμαγάπητο παρόν. Δίπλα τους, τα στούντιο της Pixar και της Illumination προσθέτουν δύο από τις καλύτερες animated παραγωγές των τελευταίων χρόνων, προσεγγίζοντας θεατές κάθε ηλικίας τα Σάββατα του Σεπτεμβρίου στις 20:30, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ.

Το Σάββατο 02/09 θα παρακολουθήσουμε την ιστορία αγάπης Η Λαίδη και ο Αλήτης, μια από τις πιο τρυφερές ταινίες του Studio της Disney. Το επόμενο Σάββατο, στις 09/09, ένα πασίγνωστο ελεφαντάκι με πελώρια αυτιά, ο Ντάμπο, θέλει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, χωρίς να μας σταματά η διαφορετικότητά μας.

Το Σάββατο 16/09, με το Τραγούδα!, θα απολαύσουμε περισσότερες από 60 μουσικές επιτυχίες σε μια ταινία όπου όλοι τραγουδάνε στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ. Μια εβδομάδα μετά, ετοιμαστείτε να γίνουμε Μαλλιά Κουβάρια στην Αγορά και πάλι, απολαμβάνοντας μια ελεύθερη διασκευή του γνωστού παραμυθιού της Ραπουνζέλ, από το studio της Disney. Και το Park Your Cinema: Kids, θα ολοκληρωθεί με μία περιπέτεια, παιδική αυτή τη φορά. Οι Απίθανοι, έρχονται στην οθόνη του Ξέφωτου στις 30/09, για να μας χαρίσουν στιγμές περιπέτειας και γέλιου.

Η ενότητα Park your Cinema, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μέρες Ευτυχίας / Days οf Heaven (1978)
Παρασκευή 01/09 20:30
ΞΕΦΩΤΟ

Στην Αμερική του 1916, ένας φυγάς από το Νόμο και η αγαπημένη του βρίσκουν καταφύγιο στο Τέξας, εργαζόμενοι για έναν πλούσιο κτηματία, ο οποίος μαθαίνει ότι πρόκειται να πεθάνει σύντομα. Παριστάνοντας τα αδέλφια για να μην προκαλέσουν κουτσομπολιά, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός, με εκείνη να επιχειρεί να παντρευτεί τον κτηματία, έτσι ώστε να γίνει και η κληρονόμος του. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Malick προτάθηκε για 4 Όσκαρ και τελικά, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας για το πραγματικό ορόσημο δουλειάς του Néstor Almendros. Ο Malick έφυγε από το Φεστιβάλ Καννών με το βραβείο σκηνοθεσίας, το 1979. 

Σκηνοθεσία: Terrence Malick

Πέρα από την Αφρική / Out Of Africa (1985)
Παρασκευή 08/09 20:30
ΞΕΦΩΤΟ

Βαρόνη από τη Δανία ταξιδεύει μέχρι την αποικιακή Κένυα του 20ου αιώνα για να διευθύνει μια φυτεία καφέ, της οποίας είναι η ιδιοκτήτρια. Η συζυγική της ζωή είναι ένας εφιάλτης ταπείνωσης, αλλά ένας γοητευτικός κυνηγός με ελεύθερο πνεύμα θα της θυμίσει ξανά τον έρωτα. Βασισμένο στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Karen Blixen, το φιλμ γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία, χάρη στο εξωτικό φόντο περιόδου, την επαγγελματική φινέτσα της υπογραφής του Pollack και το πρωταγωνιστικό ζεύγος των Robert Redford και Meryl Streep. Τιμήθηκε με 7 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας, το 1986. Αξιομνημόνευτο το αριστουργηματικό μουσικό θέμα του John Barry.

Σκηνοθεσία: Sydney Pollack

Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων / Where the Wild Things Are (2009)
Παρασκευή 15/09 20:30
ΞΕΦΩΤΟ

Εννιάχρονο αγόρι που ονειρεύεται τη φυγή από την οικογενειακή εστία, «αποδρά» σε έναν φανταστικό κόσμο στον οποίο κατοικούν τεράστια, τριχωτά πλάσματα, που με τη σειρά τους τον υποδέχονται σαν βασιλιά. Το διασημότερο παιδικό picture book (από το 1963), όπως δηλώνεται από τις περισσότερες αντίστοιχες λίστες των ΗΠΑ, με την υπογραφή του συγγραφέα και illustrator Maurice Sendak, γίνεται στα χέρια του εκκεντρικού Jonze μια… περισσότερο ενήλικης οπτικής αλληγορία για την αφέλεια της παιδικότητας και τη μοναξιά κάτω από τη σκιά της γονικής εξουσίας. Η Karen O, του συγκροτήματος των Yeah Yeah Yeahs, έχει γράψει τα τραγούδια της ταινίας. 

Σκηνοθεσία: Spike Jonze

Κάποτε στη Δύση / Once Upon a Time in the West (1968)
Παρασκευή 22/09 20:30
ΞΕΦΩΤΟ

Σε μια φανταστική πόλη της Αμερικανικής Δύσης, ένας μυστηριώδης άνδρας που συνηθίζει να παίζει φυσαρμόνικα συνεταιρίζεται με έναν παράξενο desperado, για να προστατεύσουν μια όμορφη χήρα και κληρονόμο ενός κομματιού γης που στέκει ως εμπόδιο στην επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή. Το φιλμ έτυχε μέτριας υποδοχής στην εποχή του, αλλά σήμερα αντιμετωπίζεται ως το πιο επικό spaghetti western στην ιστορία του σινεμά, γεμάτο επιβλητικές φιγούρες και σκηνές ανθολογίας, ένα αλησμόνητο score από τον Ennio Morricone, και αξεπέραστα CinemaScope κάδρα τοπίων της Arizona από τον διευθυντή φωτογραφίας Tonino Delli Colli. 

Σκηνοθεσία: Sergio Leone

Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού / Raiders of the Lost Ark (1981)
Παρασκευή 29/09 20:30
ΞΕΦΩΤΟ

Καθηγητής κολλεγίου, αρχαιολόγος αλλά και τυχοδιώκτης που αγαπά την περιπέτεια, προσλαμβάνεται από την αμερικανική Κυβέρνηση για να εντοπίσει πριν από τους Ναζί τα ίχνη της μυθικής Χαμένης Κιβωτού, στα 1936. Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1981, συστήνει στο σινεμά τον χαρακτήρα του Indiana Jones (με ερμηνευτή τον Harrison Ford), ο οποίος αναβιώνει τους ήρωες των επεισοδιακών κινηματογραφικών serials του ’30 και του ’40. Τιμήθηκε με 4 βραβεία Όσκαρ και είχε τρεις συνέχειες μέχρι το 2008, μετατρέποντας τον Spielberg σε κυρίαρχο του Hollywood. Εκτός από δείγμα απόλυτης ψυχαγωγίας, το φιλμ αναγνωρίζεται σήμερα και ως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του σινεμά.

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg

Park your Cinema Kids

Η Λαίδη και ο Αλήτης / Lady and the Tramp (1955)
Σάββατο 02/09 20:30
ΞΕΦΩΤΟ

Η ρομαντική ιστορία της σχέσης ενός καλοζωισμένου… cocker spaniel από σπίτι κι ενός αδέσποτου μα καλόκαρδου μούργου. Η 15η animated ταινία μεγάλου μήκους του studio της Disney εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο αγαπητές για μικρούς και μεγάλους, με τη σκηνή των δύο τετράποδων που… από λάθος φιλιούνται τρώγοντας spaghetti να συγκινεί όσο λίγες στην ιστορία του σινεμά. Παραδόξως, ο ίδιος ο Walt Disney είχε ζητήσει να κοπεί από το φιλμ!

Σκηνοθεσία: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Ντάμπο, το Ελεφαντάκι / Dumbo (1941)
Σάββατο 09/09 20:30
ΞΕΦΩΤΟ

Ένα ελεφαντάκι με πελώρια αυτιά μαθαίνει τη σημασία του να ξεχωρίζεις σε τούτο τον κόσμο και με τη βοήθεια ενός ποντικού του τσίρκου εκμεταλλεύεται το «ελάττωμά» του για να… πετάξει! Η 4η animated ταινία της Disney υπήρξε η προσωπική αγαπημένη του «θείου» Walt, αν και φτιάχτηκε αρκετά βιαστικά, για να καλύψει την εμπορική χασούρα που είχε προκαλέσει η «Φαντασία». Θα γινόταν εξώφυλλο στο περιοδικό TIME, αν δεν συνέπιπτε με την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. 

Σκηνοθεσία: Ben Sharpsteen
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Τραγούδα! / Sing (2016)
Σάββατο 16/09 20:30
ΑΓΟΡΑ

Σε μια πόλη με σχεδόν ανθρωπόμορφα ζώα, ένας δουλευταράς αλλά κακότυχος ιμπρεσάριος αγωνίζεται να κρατήσει το θέατρό του και σκαρφίζεται τη διοργάνωση ενός talent show για τραγουδιστές, υποσχόμενος ένα τρελό χρηματικό έπαθλο που προέκυψε από… τυπογραφικό λάθος. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία από το studio που μας έδωσε τα Minions, πλημμυρισμένη από τραγούδια (ακούγονται περισσότερα από 60 hits του ξένου ρεπερτορίου!).

Σκηνοθεσία: Christophe Lourdelet, Garth Jennings
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Μαλλιά Κουβάρια / Tangled (2010)
Σάββατο 23/09 20:30
ΑΓΟΡΑ

Μια ελεύθερη διασκευή του μύθου της μακρυμαλλούσας πριγκίπισσας Rapunzel, από το περίφημο παραμύθι των αδελφών Grimm, σε μια από τις ωραιότερες animated παραγωγές που δημιούργησε πρόσφατα το studio της Disney (η 50η, για την ακρίβεια!). Μεγαλωμένη αιχμάλωτη σε έναν πύργο από την κακιά μητριά της, η ηρωίδα ονειρεύεται να γνωρίσει τον κόσμο που δεν χάρηκε τόσα χρόνια κι ένας καταζητούμενος ληστής ίσως ήταν αυτό που ονειρευόταν, τελικά.

Σκηνοθεσία: Nathan Greno, Byron Howard
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Οι Απίθανοι / The Incredibles (2004)
Σάββατο 30/09 20:30
ΞΕΦΩΤΟ

Τα μέλη μιας οικογένειας με υπερφυσικές ικανότητες που στο παρελθόν πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για το καλό του κοινωνικού συνόλου, πέφτουν στην αφάνεια κατόπιν παρεξηγήσεως και συνεχίζουν να ζουν ως κοινοί θνητοί, μέχρι την εμφάνιση ενός κακού υπερήρωα που ζητά εκδίκηση. Εκπληκτική παρωδία των κομιξικών και φιλμικών πρακτορικών περιπετειών που έγιναν μόδα στη δεκαετία του ’60, με το Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας του 2005.

Σκηνοθεσία: Brad Bird
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη

protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !