Στην ανεύρεσή της βοήθησε η παρατηρητικότητα ενός κοριτσιού που παραξενεύτηκε από το σκουριασμένο αντικείμενο το οποίο προεξείχε από τα βράχια, περίπου 700 μέτρα πριν από την εκβολή του ποταμού και το έδειξε στον πατέρα του


Μια επικίνδυνη αεροπορική βόμβα από την εποχή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου ήταν επί 76ολόκληρα χρόνια σφηνωμένη μέσα στα βράχια του ποταμού στο φαράγγι Κουρταλιώτη της τουριστικής Πρέβελης, αποτελώντας μόνιμο κίνδυνο για τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την πανέμορφη παραλία!

Στην ανεύρεσή της βοήθησε η παρατηρητικότητα ενός κοριτσιού που παραξενεύτηκε από το σκουριασμένο αντικείμενο το οποίο προεξείχε από τα βράχια, περίπου 700 μέτρα πριν από την εκβολή του ποταμού και το έδειξε στον πατέρα του. Εκείνος κατάλαβε αμέσως τι ήταν και ειδοποίησε την Αστυνομία που απέκλεισε αμέσως την περιοχή.

Επί τόπου έφτασαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών που διαπίστωσαν ότι είναι βόμβα μετρίου μεγέθους που έπεσε πιθανότατα από γερμανικό αεροσκάφος το 1941, όταν βομβαρδίστηκαν το αεροδρόμιο Τυμπακίου και το παρακείμενο μοναστήρι και κάλεσαν πυροτεχνουργούς για να την εξουδετερώσουν. Ως τότε, απαγορεύεται η πρόσβαση στην περιοχή που φυλάσσεται από την Αστυνομία.

 protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]