Γιατί πρέπει να διαγράψετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας από το Facebook

Unknown
0

Στο διαδικτυακό κόσμο οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι και η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και τους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook. Μια παράμετρος ασφαλείας που κάποιος μπορεί να μην έχει σκεφτεί για να προστατέψει τον λογαριασμό του είναι ο αριθμός τηλεφώνου.

Ένας προγραμματιστής υπολογιστών συμβουλεύει τους χρήστες του Facebook, να διαγράψουν τον αριθμό τηλεφώνου τους από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης γιατί μέσου αυτού είναι εύκολο για κάποιον να συνδεθεί με ένα προφίλ.

Και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο γίνεται, γιατί όταν κάποιος ανοίξει λογαριασμό, προαιρετικά, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους για να αποκτήσουν πρόσβαση.

Αυτό όμως μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που κάποιος έχει ξεχάσει τον παλιό αριθμό του ακόμη συνδεδεμένο με τον λογαριασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Τζέιμς Μαρντιντάλε:
Ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι ένας θησαυρός και αξίζει αρκετά χρήματα. Υπάρχουν άτομα που αγοράζουν λογαριασμούς στην «μαύρη αγορά» αλλά και σε δημόσιους ιστότοπους όπως το Reddit.

Ο ίδιος επίσης ισχυρίζεται πως κατάφερε να μπει σε λογαριασμούς τρίτων προσώπων με αυτόν τον τρόπο. Επίσης κάνει γνωστό ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί που καταργούνται, ανακυκλώνονται, και δίνονται σε άλλους πολίτες, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλή προστασία δεδομένων.

Εάν λοιπόν έχετε βάλει τον παλιό αριθμό σας στο Facebook ως εναλλακτική λύση για τον κωδικό, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.

cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !