Δεδομένα και σκέψεις για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών...

0

η τιμή κάθε άδειας και οι διαδικασίες...

Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για τις επτά άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας θα είναι το επόμενο διάστημα το μεγάλο ζητούμενο στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η ανεξάρτητη Αρχή καλείται να αποφασίσει περί της «τιμής εκκίνησης», με βάση το δεδομένο των 240 εκατ. ευρώ, τα οποία κατάφερε να «χτυπήσει» για λογαριασμό του ελληνικού δημόσιου κορβανά ο προηγούμενος διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και ακυρώθηκε από το ΣτΕ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έχει διατυπώσει πολλές φορές στο παρελθόν και σε διαφορετικές συγκυρίες, τον στόχο της κυβέρνησης να συγκεντρωθεί το ποσό του προηγούμενου διαγωνισμού για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου.

Τα δεδομένα 

Το ΕΣΡ, από την πλευρά του, σύμφωνα με παλαιότερη επίσημη ενημέρωση, σκοπεύει να ανεβάσει κατά πολύ την τιμή εκκίνησης, η οποία ήταν μόλις 3 εκατ. ευρώ στον προηγούμενο διαγωνισμό, με στόχο να πλησιάσει το συνολικό ποσό των 240 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι από κάθε άδεια αναμένονται περί τα 30-35 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ χαμηλότερο από το τίμημα που είχε καταφέρει να πετύχει ο Σκάι (41 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 30 εκατ., δεδομένου ότι για επτά άδειες ο ανταγωνισμός δεν θα είναι μεγάλος.

Σκέψεις στο ΕΣΡ υπάρχουν επίσης και σχετικά με αλλαγές στη διαδικασία:

Δημοπρασία σε πολλούς γύρους; Για κάθε μία άδεια ή για όλες μαζί; Ο δρόμος, ωστόσο, είναι ακόμα μακρύς. Εκτός της γνωμοδότησης του ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης, μένει να συνταχθεί επίσης η προκήρυξη των αδειών. Αν και βάση θα αποτελέσει το αντίστοιχο κείμενο του προηγούμενου διαγωνισμού, φαίνεται ότι το ΕΣΡ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε τροποποιήσεις. Παράλληλα επιδιώκει ακόμη και τροποποιήσεις στον Νόμο.

Κυριακάτικη Εφημερίδα - Αγγέλα Νταρζάνου

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !