Ελένη Τσαγκά: Παρουσίασε το νέο της βιβλίο

Unknown
0

Την «Αναμνησία», το νέο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ωκεανίδα" παρουσίασε η Ελένη Τσάγκα στο μπαρ Che Cocina y Barra Sudamericana.


Για το βιβλίο της Ελένης μίλησε ο Κώστας Χαρδαβέλλας, ο Παναγιώτης Στάθης, η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η Κατερίνα Καραβάτου.

Απόσπασματα από την "Αναμνησία" διάβασε ο Κρατερός Κατσούλης.




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr o Κώστας Χαρδαβέλλας είπε ότι ταυτίστηκε με την ηρωίδα του βιβλίου, καθώς έχασε και εκείνος τους γονείς του σε ηλικία πέντε ετών αλλά η εμπειρία του είναι ακριβώς αντίθετη με την ηρωίδα του βιβλίου καθώς εκείνος κατάφερε να ξεχάσει τις πολύ δυσάρεστες στιγμές της δικής του ζωής. Ταυτίστηκε με την ηρωίδα ως η άλλη πλευρά του φεγγαριού. «ανακάλυψε μία πολύ καλή δημοσιογράφο και ρεπόρτερ», είπε για τη συγγραφέα και εξέφρασε τη χαρά του να συναντά νέους ταλαντούχους ανθρώπους που γράφουν καλά, δομημένα, σε πολύ καλή γλώσσα, απλή, καθημερινή, φιλολογικά και δημοσιογραφικά. Ο Κώστας Χαρδαβέλλας πρότεινε το βιβλίο διότι, όπως είπε, συνδυάζει και την απόλαυση της χαλαρής ανάγνωσης του βιβλίου και του προβληματισμού με τα θέματα που θέτει στον αναγνώστη μέσω των ηρώων του και ευχήθηκε για την επιτυχημένη πορεία του.

Η Αλεξάνδρα Καππάτου συνεχάρη τη συγγραφέα «για το υπέροχο βιβλίο» και εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται μεταξύ αγαπημένων φίλων. Διάβασε το βιβλίο σε ένα απόγευμα, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον του κειμένου και του προβληματισμού που προκαλεί, «ένας αγώνας μεταξύ της καλής και κακής πλευράς της ηρωίδας». Ο Παναγιώτης Στάθης δήλωσε πως ως συνάδελφος της συγγραφέως για πολλά χρόνια, είδε μέσα από τη συγγραφική της δουλειά «μία άλλη Ελένη».

Ο Ηλίας Λογοθέτης, είπε ο Παναγιώτης Στάθης, έλεγε ότι η γυναίκα είναι η προϋπόθεση του σύμπαντος. Αυτή η γυναίκα η οποία περιγράφεται στο βιβλίο της Ελένης είναι μία πολύ μυστηριώδης αντιφατική ηθική και ανήθικη γυναίκα μαζί. Συνέχισε μιλώντας για το πως «χάθηκε» μέσα στο βιβλίο, την ανυπομονησία που ένιωθε να επιστρέψει στο σπίτι και να το συνεχίσει, ενώ «χαρακτήρισε την ικανότητα να ξεχνάει καθαρτήριο για την ψυχή κάποιος, ενώ αντίθετα, το μίσος είναι μία παγίδα που σε κάνει να δένεσαι με τον εχθρό σου». «Πιστεύω ότι θα σας βασανίσει όμορφα αυτό το βιβλίο», είπε και τόνισε τις ανατροπές που έρχονται «εκεί που λες, "εντάξει, τα κατάλαβα όλα"».



Η συγγραφέας Ελένη Τσαγκά ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου και ενημέρωσε ότι τον τίτλο του βιβλίου, που έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση, τον πρότεινε ο σύζυγός της Νίκος Γδοντέλης. Ευχαρίστησε και τους ομιλητές στο πάνελ για την τιμή. Μίλησε για την εμπειρία της γραφής, το πόσο της αρέσει η συγγραφή, γιατί όπως τόνισε ο συγγραφέας είναι ένας μικρός Θεός, ελέγχει λόγια, πράξεις, συναισθήματα, εικόνες, πάθη, χαρίζει χαρά και λύπη.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !