Στο σφυρί επιστολή της Τζέιν Όστεν

Unknown
0

Η Τζέιν Όστεν, από τις πιο δημοφιλείς και πολυδιαβασμένες μυθιστοριογράφους της αγγλικής λογοτεχνίας, είχε γράψει κάποτε -σε επιστολή της- ότι ένα γερό εισόδημα είναι η καλύτερη συνταγή για την ευτυχία.
Η επιστολή, μέσω της οποίας απευθυνόταν στην ανιψιά της, θα πουληθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον Οίκο Sotheby's έναντι 80-100.000 λιρών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Στην περιβόητη αυτή επιστολή, η μυθιστοριογράφος χαρακτηρίζει «ανιαρό» το μυθιστόρημα μιας σύγχρονής της. Αναφέρεται στο «απείρως κουραστικό και ανιαρό» γοτθικό μυθιστόρημα «Λαίδη Μακλέρν, το θύμα της κακοήθειας» που είχε γράψει η σύγχρονή της Ρέιτσελ Χάντερ. Παραλήπτρια ήταν η Άννα Λεφρόι, η μεγαλύτερη κόρη του Τζέιμς Όστεν, ενός από τους αδελφούς της Τζέιν. 


«Είναι πολύ ενδιαφέρον να έχουμε μια επιστολή της Τζέιν Όστεν όπου μιλά για το γράψιμο, για μυθιστορήματα, για τα μυθιστορήματα κάποιου άλλου, γιατί δεν το κάνει συχνά στα κείμενά της», εξήγησε ο Γκάμπριελ Χίτον, διευθυντής του τμήματος χειρογράφων και βιβλίων του Οίκου Sotheby's.

Οι επιστολές γράφτηκαν στις 29 και 30 Οκτωβρίου 1812, όταν η συγγραφέας του έργου «Υπερηφάνεια και προκατάληψη» ήταν στο λογοτεχνικό αποκορύφωμά της. Ανήκαν ανέκαθεν στην οικογένειά της και δεν είχαν προταθεί για πώληση ποτέ στο παρελθόν.

Η Όστεν παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής και διάφορα αναμνηστικά που την αφορούν πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές. Το 2011, το παλαιότερο σωζόμενο χειρόγραφό της, το προσχέδιο ενός βιβλίου που δεν εκδόθηκε ποτέ, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 993.250 λιρών (περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ).


Τα έργα της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου, τα οποία έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολλών κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, είναι μέρος της μετάβασης προς το ρεαλισμό του 19ου αιώνα. Οι πλοκές τους, αν και κατά βάση κωμικές, υπογραμμίζουν την εξάρτηση των γυναικών από το γάμο, προς εξασφάλιση κοινωνικού κύρους και οικονομικής ασφάλειας.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !