Νέο λύκειο φέρνει από τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας, με την υπογραφή του Κώστα Γαβρόγλου και αλλαγές στις ώρες, «ψαλίδι» στα διδασκόμενα μαθήματα, μείωση των μαθημάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις, υποχρεωτική φοίτηση στο Λύκειο, ενώ δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες, με το υπουργείο να θέτει την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης... στις καλένδες.

Τι προβλέπει η αναμόρφωση του Λυκείου σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο»

-Την ίδια ώρα λοιπόν που εγκαταλείπεται το θέμα της κατάργησης των Πανελλαδικών, το υπουργείο φαίνεται αποφασισμένο να θεσπίσει την υποχρεωτική φοίτηση στην Α' Λυκείου, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα γίνει με τις άλλες μεταγυμνασιακές δομές (ΟΑΕΔ-ΕΠΑΣ). Οι δομές αυτές έχουν πάρει μια μικρή παράταση ζωής αλλά η βιωσιμότητά της αναμένεται να τελειώσει σε βάθος τετραετίας.

-Αυτό γιατί η υποχρεωτική φοίτηση στο λύκειο θα «ανέβει» μέχρι την Β Λυκείου την περίοδο 2018-2019 και την Γ΄ Λυκείου την περίοδο 2019-2020. Αυτό δεν αφορά μόνο τα Γενικά Λύκεια, αλλά και τα Επαγγελματικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά.

-Την ίδια στιγμή τα μαθήματα που θα εξετάζονται στις ενδοσχολικές εξετάσεις θα μειωθούν αρκετά, με τη λίστα των μαθημάτων που θα βρεθούν εκτός να είναι ακόμα υπό συζήτηση.

-Από το Σεπτέμβριο του 2018 αναμένεται να μειωθούν και τα διδασκόμενα μαθήματα, με αυτά στην Β'Λυκείου να μένουν μισά, ενώ υπάρχει πρόταση στην Γ' Λυκείου να είναι μόλις 4.

-Αλλαγές προβλέπονται όμως και στην διδασκόμενη ύλη. Μετά την «υποχώρηση» στο θέμα των θρησκευτικών, αναμένεται το τελικό πόρισμα για την Ιστορία. Η επόμενη συζήτηση θα αφορά τις φυσικομαθηματικές σπουδές, καθώς τα βιβλία των μαθηματικών έχουν κριθεί έως και προβληματικά και πιστεύεται ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

-Η κυβέρνηση επίσης είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα και στην ομαδοποίηση των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο ζητούν οι θεσμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]