Γιάννης Μπέζος: ''Δεν θα ξεχάσω ποτέ, ένα βράδυ, όπου η Αλίκη...''

Unknown
0

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε για την αγαπημένη Αλίκη Βουγιουκλάκη.


«Με την Αλίκη συνεργάστηκα θεατρικά τρεις φορές. Στα πολύ πρώτα μου βήματα, τη σεζόν ‘81-‘82 στην “Εβίτα”, στο “θέατρο Αλίκη”, το καλοκαίρι του ’83 στην “Εύθυμη Χήρα”, στο καλοκαιρινό “Αλίκη” και το ’91 επέστρεψα εκεί όπου είχα κάνει τα πρώτα μου βήματα, στο “Αλίκη” για την “Κυρία δεν με μέλει”. Όταν τελείωνε η παράσταση, και επειδή ο κόσμος ήθελε να δει την Αλίκη από κοντά, όλοι έφευγαν μέσα από τα καμαρίνια και έβγαιναν στη στοά -από την έξοδο κινδύνου- αφού χαιρετούσαν την Αλίκη. Και εκείνη τους χαιρετούσε υπομονετικά, έναν-έναν. Αυτό ήταν ένα έξυπνο κόλπο για να μη γίνεται συνωστισμός με τον κόσμο που περίμενε να μπει στη βραδινή παράσταση. Με την Αλίκη είχαμε σχέση πολύ κοντινή, πήγαινα πολλές φορές στο σπίτι της, αλλά και στο κτήμα της στον Θεολόγο. Το σπίτι της ήταν, κατά κάποιο τρόπο, open house. Φεύγαμε εμείς αρκετά αργά και έβλεπα άλλους να ανεβαίνουν -μια φορά, φεύγοντας, είχα δει, νομίζω, τον Λαζόπουλο στον δρόμο και μου λέει: “Πάω στης Βουγιουκλάκη!”.

Μετά το θέατρο πηγαίναμε εκεί, όπου τρώγαμε και περνούσαμε ωραία. Παίζαμε πόκα -όχι μπιρίμπα- με τον Ερρίκο Ανδρέου, τον Κοσμά Ζαχάρωφ, τον Γιώργο Μιχαηλίδη. Η Αλίκη δεν έπαιζε ποτέ, αλλά ήταν υπέροχη οικοδέσποινα. Εμείς, μπορεί να παίζαμε μέχρι το πρωί και η Αλίκη να πήγαινε κάποια στιγμή στο δωμάτιό της για να κοιμηθεί. Εγώ, συνήθως, έφευγα κατά τις τρεις το πρωί για να ξυπνήσω νωρίς λόγω γυρισμάτων. Γενικά, η Αλίκη ήταν large, και στα θέματα παραγωγής -είχε πάντα τους καλύτερους συντελεστές και ηθοποιούς- αλλά και στις διαπροσωπικές της σχέσεις.

Τα καλοκαίρι του 1983, στο “Κηποθέατρο Αλίκη”, στο Πεδίον του Άρεως, έπαιζα μαζί της στην “Εύθυμη Χήρα”. Το θέατρο ήταν εξαιρετικό, μέσα στο πάρκο, και είχε ένα υπέροχο μπαρ, με βιενέζικη διακόσμηση, τραπέζια φερ-φορζέ, μουσικούς… Αρκετά βράδια, μαζευόμασταν εκεί μετά την παράσταση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, ένα βράδυ, όπου η Αλίκη έκανε ένα τραπέζι στον χώρο του μπαρ. Έτσι, μετά την παράσταση, βρεθήκαμε όλοι από τον θίασο στο μπαρ, όπου υπήρχε catering, ορχήστρα και ήρθαν διάφοροι φίλοι της Αλίκης, όπως η Τζένη Καρέζη με τον Κώστα Καζάκο, η Ζωή Λάσκαρη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο Αλέκος Αλεξανδράκης με τη Νόνικα Γαληνέα, ο Σταμάτης Φασουλής, η Μαρινέλλα κ.ά. Φάγαμε υπέροχα, γελάσαμε πολύ και, στο τέλος, τραγουδήσαμε μαζί με την ορχήστρα. Είναι μια ανάμνηση που, 34 χρόνια μετά, μου έρχεται στο μυαλό τόσο γλυκά… Νομίζω πως αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί!», δήλωσε στο Down Town Κύπρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !