Νέα δεδομένα για τα δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης του ελληνικού πρωταθλήματος...

0

Νέα δεδομένα προκύπτουν στο θέμα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου καθώς η Nova, η ψηφιακή πλατφόρμα που ανήκει στη Forthnet,
φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση της Superleague, επιμένει σε μείωση 18% στο ετήσιο κόστος της μεταξύ τους σύμβασης και πρώτη φορά μιλάει ανοιχτά για το ενδεχόμενο «διαζυγίου».

Πρόταση - αντιπρόταση 
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την τελευταία αυτή σεζόν (2017-2018) που διαθέτει τα δικαιώματα (μετά θα πρέπει να γίνει εκ νέου πλειοδοτικός διαγωνισμός) για τη μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος, η NOVA πρότεινε στην κεντρική διαχείριση της Superleague να κατεβάσει το συνολικό ποσό στα 30 από 40 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν στην αρχική συμφωνία, όχι μόνο λόγω των δυσμενών συνθηκών, αλλά και εξαιτίας του υποβαθμισμένου (αν μη τι άλλο) προϊόντος που προσφέρεται. Η Superleague ανταπάντησε ζητώντας 31,8 εκατ. ευρώ αλλά και επί πλέον 6,5 εκατ. ευρώ από αυτά που χρωστάει η NOVA, η οποία μόλις προ ημερών κατέβαλε (με σχετική καθυστέρηση βεβαίως) άλλα δύο εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα της σεζόν που πέρασε, ξεκαθαρίζοντας ότι με αυτά έχει εξοφλήσει το 2016-2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της συνδρομητικής ψηφιακής πλατφόρμας αντέδρασαν άμεσα εξηγώντας ότι η NOVA δεν χρωστάει τίποτα στη Superleague, αφού τα χρήματα αυτά είναι ποινικές ρήτρες για αγώνες που αναβλήθηκαν την περασμένη σεζόν κ.λπ. .Η απάντηση μάλιστα εστάλη με εξώδικο στο οποίο επισημαινόταν ότι η συνδρομητική πλατφόρμα δεν έχει οφειλές προς τη Superleague, καθώς η μόνη διαφορά της με τον «συνεταιρισμό αφορά τα παρακρατηθέντα χρήματα που αντιστοιχούν σε προβλεπόμενες ποινικές ρήτρες, οι οποίες έχουν επιβληθεί νομίμως». Τονίζεται επίσης ότι οι ρήτρες παρακρατήθηκαν στο τέλος του πρωταθλήματος, ώστε να μην προκληθούν προσκόμματα στη λειτουργία των ομάδων σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν. 

Οι τελευταίες εξελίξεις 
Αν και αποφάσεις αναμένεται να παρθούν σήμερα, στη νέα συνεδρίαση του
διοικητικού συμβουλίου της Superleague, ήδη η αρχή διεμήνυσε στη Nova ότι «όποιος σπάει τη συμφωνία πληρώνει το κόστος». «Υπάρχει σύμβαση σε ισχύ, της οποίας η τροποποίηση υπογράφηκε το 2015 και λήγει το 2019. Σε αυτή υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για όποιον θέλει να τη σπάσει και το κόστος που προβλέπεται να αναλάβει για να γίνει αυτό», σχολίαζαν σχετικά πηγές της Superleague.

Πηγή:Efsyn.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !