Το barcode εφημερίδων και περιοδικών και η καθυστέρηση...


Νέους κανόνες φέρνει το προς συζήτηση σχέδιο νόµου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την
πιστοποίηση των κυκλοφοριών των εφηµερίδων.

Το άρθρο 115 του ν. 4387/2016 (ΦΕΚ 85 Α’) αντικαθίσταται πλήρως ως εξής: Καθιερώνεται υποχρεωτικά για όλες τις έντυπες εκδόσεις των περιοδικών και εφηµερίδων, περιοδικού και ηµερήσιου Τύπου, ειδική σήµανση γραµµωτού κώδικα (barcode), στην οποία θα περιλαµβάνεται και ο διεθνής µοναδικός αριθµός σειρών, που χρησιµοποιείται για την καταγραφή των περιοδικών εκδόσεων. Το σχέδιο προβλέπει πως «κατά τη διανοµή, την πώληση και την επιστροφή εντύπων ηµερησίου και περιοδικού Τύπου από τυπογραφεία, επιχειρήσεις πρακτορείων εφηµερίδων και περιοδικών και από επιχειρήσεις πώλησης εφηµερίδων και περιοδικών διενεργείται ηλεκτρονική σάρωση της ως άνω ειδικής σήµανσης γραµµωτού κώδικα (barcode) και πιστοποιείται η ποσότητα των φύλλων ή των τευχών».

Τα πρόστιµα για τους παραβάτες κυµαίνονται από 1.000 ως 10.000 ευρώ.

Το σύστηµα ηλεκτρονικής καταγραφής πάντως καθυστερεί.  Το νοµοσχέδιο προβλέπει κοινή απόφαση από τους υπουργούς Οικονοµίας και Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενηµέρωσης, µε την οποία «καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές, η διαδικασία διανοµής, πώλησης και επιστροφής των εντύπων, η διαδικασία ελέγχου και επιβολής των προστίµων, η διαδικασία συγκέντρωσης και δηµοσιοποίησης των στοιχείων κυκλοφορίας των εντύπων».

Parapolitika.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

1 Τα Σχόλια σας:

Katerina Kourgialidou είπε...

Αυτό ακριβώς είχε ζητήσει από την εκπομπή του ο Ν. Χατζηνικολαου