ΜΟΝΤΕΡ #28: Ρακέτες (The X-Factor), Σανδάλια (Ότινάναι), Ξαπλώστρα (ΑννίταGR), Σαγιονάρα (Μπογδάνος)

2






Καλησπέρα, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες του tvnea.com.

Για ακόμη μία Τρίτη ο ΜΟΝΤΕΡ είναι εδώ για να σχολιάσει τα τηλεοπτικά προγράμματα!

Μια και βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, το δεύτερο μέρος με τα καλοκαιρινά "αντικείμενα" είναι ΕΔΩ!



Πάμε δυναμικά!

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 

1. Το "X-Factor". 
2. Το "Ότινάναι"
3. Το  "ΑννίταGR". 
4. Την απόλυση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.





Ρακέτες ---> 
The X-Factor (lives)







Δεν "τραβάει" το φετινό... X-Factor. 

Οι λόγοι αρκετοί...

1ον το Χ-Factor αποτελεί για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν το τελευταίο μουσικό talent show που βλέπουμε στις οθόνες μας. Πριν από αυτό προηγήθηκαν αμέτρητα μουσικά talent shows, αλλά και γενικότερα ριάλιτι. Έτσι, η φετινή σεζόν γενικότερα έμοιαζε σαν τις ρακέτες που παίζουμε στη θάλασσα με το "μπαλάκι" να μεταφέρεται από κανάλι σε κανάλι, με αποτέλεσμα το κοινό να έχει κουραστεί να ψάχνει μανιωδώς το επόμενο μουσικό αστέρι (!). 

2ον η κριτική επιτροπή. Δυστυχώς, η κριτική επιτροπή, όπως έχουμε ξαναεπισημάνει, όσο και αν προσπάθησε δεν "έδεσε" και δεν απέκτησε "χημεία". Όλοι λειτουργούν σαν μονάδα και οι προσπάθειες του Γιώργου Μαζωνάκη, αλλά και του Σάκη Ρουβά να "ενώσουν" κάπως την επιτροπή ,μάλλον "έπεσαν" στο κενό!

3ον το ίδιο το concept. Το X-Factor φέτος συμπληρώνει την πέμπτη σεζόν του (συνυπολογίζοντας και τις 3 σεζόν που προηγήθηκαν στον ΑΝΤ1). Όταν στην "αγορά" υπάρχουν μουσικά show με πιο δυνατό concept, όπως είναι το Voice, το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά ακόμη και με διαφορετική σύνθεση, το X-Factor μοιάζει με "ξαναζεσταμένο" φαγητό.

Όμως ,για να είμαστε ακριβοδίκαιοι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε:

- την εμφανή βελτίωση του Σάκη Ρουβά, ο οποίος είναι πιο άνετος από ποτέ, χωρίς τα αλλεπάλληλα σαρδάμ του παρελθόντος,

- την ικανότατη Ευαγγελία Αραβανή, η οποία για ακόμη μία χρονιά περάτωσε με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο της,

- το πολύ ωραίο "στήσιμο" του show, με φροντισμένη την εικόνα σε κάθε εμφάνιση των διαγωνιζομένων. Ίσως ένα από τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα σε σύγκριση με παρόμοια προγράμματα.







Σανδάλια
---> Οτινάναι





Να και μία εκπομπή η οποία σε προετοιμάζει από τον τίτλο για το τι πρόκειται να δεις... Τίμιο... Γιατί η εκπομπή πραγματικά είναι "ό,τι να ναι...". Μία εκπομπή χωρίς ειρμό, χωρίς σαφές προσανατολισμό και περιεχόμενο.

Και όπως όταν βλέπουμε το καλοκαίρι σανδάλια ο νους μας πάει σε τουρίστες, έτσι και η εκπομπή αυτή μοιάζει σαν "τουρίστας" στον ΣΚΑΪ, ο οποίος δεν μας είχε συνηθίσει σε εκπομπές σατιρικού (αν μπορώ να το χαρακτηρίσω κάπως έτσι) περιεχομένου. 

Και πράγματι οι εκπομπές αυτές λείπουν από την ελληνική τηλεόραση, όταν γίνονται με σωστή οργάνωση και εύστοχο σχολιασμό. Κάτι που δυστυχώς λείπει από το "Οτινάναι"...













Ξαπλώστρα ---> 
Αννίταgr











                            
Αννίτα Πάνια. Ένα όνομα μία... τηλεοπτική ιστορία. Μία ιστορία, γραμμένη, βέβαια, με κεφάλαια όμοια μεταξύ τους.

Η Αννίτα Πάνια, μετά από τα "Παρατράγουδα" έκανε μία "στροφή" σε μία εκπομπή πιο ενημερωτική, πιο δημοσιογραφική, αφήνοντας πίσω της τις πάλαι ποτέ εποχές των "Παρατράγουδων". Δυστυχώς, όμως ,η ίδια όσο και αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να αποβάλει τελείως αυτό το κομμάτι από τη νέα της εκπομπή.

Παρότι, λοιπόν, η εκπομπή φιλοξενεί αρκετά θέματα επικαιρότητας, αλλά και πλήθος ενδιαφέροντων κοινωνικών θεμάτων, κατά καιρούς κάνουν την επανεμφάνισή τους τα "παρατράγουδα" για να "γκρεμίσουν" ό,τι έχει για κάποιο διάστημα "χτίσει".

Και σίγουρα σε μία εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν και εξελίσσονται, πρέπει και τα "μεγάλα" ονόματα να καταλάβουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προσαρμοστούν στις εξελίξεις και όχι να κρατούν το κοινό, που τους έχει απομείνει, προσκολλημένο σε κάτι "ξεπερασμένο". Και αυτή η διαπίστωση δεν "πηγαίνει" μόνο στην Αννίτα, αλλά και σε άλλα  "μεγάλα" ονόματα...

Μία "ξαπλώστρα" ,λοιπόν, για την Αννίτα για ξεκούραση και ανασυγκρότηση

Επικρότηση, παρόλα αυτά, στην προσπάθεια!







Σαγιονάρα ---> 
Μπογδάνος















                            
"Σαγιονάρα" στα γιαπωνέζικα σημαίνει... αντίο. Και στο μυαλό μου έρχεται το πρόσφατο "αντίο" που είπε ο ΣΚΑΪ στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ,μετά από ορισμένα σχόλια που έκανε στον αέρα της εκπομπής του, "ΣΚΑΪ στις 3".

Δεν θα "μπω" σε σχολιασμό όσων ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε, γιατί ο σχολιασμός θα πάρει πολιτικές διαστάσεις, κάτι που δεν ενδιαφέρει τη συγκεκριμένη στήλη. 

Ο ίδιος, όπως έχει σχολιαστεί και παλαιότερα στον ΜΟΝΤΕΡ ,αποτελεί σίγουρα ένα διφορούμενο και αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό πρόσωπο, το οποίο έχει δημιουργήσει τη δική του τηλεοπτική προσωπικότητα. Μία προσωπικότητα η οποία σίγουρα χαρακτηρίζεται από υπερβολή και πολλές φορές εμμονή με ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Η ισορροπία μεταξύ αντικειμενικότητας και εμπάθειας, παρότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, μάλλον διαταράσσεται!

Από την άλλη, το να απολύεται ένας άνθρωπος και να χάνει τη δουλειά του, επειδή εξέφρασε μία γνώμη ,είναι, επίσης, κάπως παράδοξο και αντιφατικό με την έννοια της ελευθεροτυπίας.

Το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο ίσως να μην μπορεί να απαντηθεί και ίσως να μην έχει νόημα να απαντηθεί!

Αυτό,όμως, που σίγουρα γίνεται αντιληπτό ,είναι ότι πρέπει όλες οι ενέργειες και οι κινήσεις να γίνονται με γνώμονα τον τηλεθεατή και την ποιότητα του προγράμματος. Ειδικά σε μία εποχή που η ενημέρωση βιώνει ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματά της, η αντικειμενικότητα και η διαλλακτικότητα πρέπει να είναι αυτοσκοποί...





Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε στο τέλος της! 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ!


Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με τον 29ο ΜΟΝΤΕΡ!


Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!


Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !