STAR κατά Ε.Τ.Ι.Τ.Α. - Απολύτως παράνομες οι στάσεις εργασίας...

0
Γνωστά είναι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο STAR ,καθώς ,έπειτα από τις απολύσεις 9 ανθρώπων, έγιναν στάσεις εργασίας. Όπως σας ενημερώσαμε με αποκλειστικό ρεπορτάζ(δες
εδώ ), οι 9 αυτοί άνθρωποι που είδαν την πόρτα της εξόδου του καναλιού, στην ουσία δεν έμειναν στιγμή άνεργοι, καθώς, πέραν του ότι πήραν αποζημίωση, εντάχθηκαν ήδη στην εταιρεία παραγωγής του Shopping Star και ήδη δουλεύουν!

Με τα δεδομένα αυτά, λοιπόν, σας υπογράμμισα πριν κάτι μέρες πως η πρόσφατη στάση εργασίας που κήρυξε η Ε.Τ.Ι.Τ.Α.  μού γέννησε απορίες, καθώς οι άνθρωποι που απολύθηκαν είχαν ήδη αποδεχθεί,σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου, την πρόταση για μετακίνηση ,κι άρα κανέναν λόγο δεν είχε η Ε.Τ.Ι.Τ.Α να προβεί σε στάση, με αιτιολογία ,μάλιστα, την απόσυρση της εν λόγω πρότασης.

Το STAR ,παρακολουθώντας τις εξελίξεις, προέβη σήμερα σε μια ανακοίνωση-φωτιά με την οποία τονίζει ρητά πως οι στάσεις εργασίας ήταν απολύτως παράνομες.Μάλιστα, απευθυνόμενη στους εργαζομένους, τους ζητά να προσέχουν και να ελέγχουν με δική τους ευθύνη αν μια πιθανή στάση εργασίας ή απεργία, είναι νόμιμη και πληροί τις προϋποθέσεις που την καθιστούν έγκυρη.

Η ανακοίνωση:
«Αγαπητοί Εργαζόμενοι,

Η εταιρεία μας ταλαιπωρείται για μια ακόμη φορά από επανειλημμένες και παράνομες στάσεις εργασίας που προκαλεί η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. , χωρίς τη νόμιμη προειδοποίηση των τεσσάρων (4) ημερών και χωρίς τη νόμιμη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζομένους για τα ακόλουθα:

1. Κατά της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. έχουν εκδοθεί τριάντα (30) δικαστικές αποφάσεις για παράνομες εργασιακές κινητοποιήσεις, κυρίως επειδή δεν τηρείται η νόμιμη προειδοποίηση των τεσσάρων (4) ημερών. Οι αποφάσεις αυτές είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και στη Νομική Υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που έχουν προηγηθεί 30 δικαστικές αποφάσεις με αυτό το περιεχόμενο, κάθε εργαζόμενος ατομικά οφείλει να γνωρίζει ότι δεν είναι νόμιμη απεργία ή στάση εργασίας για την οποία δεν έχει δοθεί προειδοποίηση τεσσάρων (4) ημερών και συνεπώς η συμμετοχή σε αυτήν επισείει κάθε νόμιμη συνέπεια για κάθε εργαζόμενο,

2. Αποφάσεις για εργασιακές κινητοποιήσεις (απεργίες ή στάσεις εργασίας) αποφασίζονται κατά τον Νόμο μόνο από τη Γενική Συνέλευση και μόνο με μυστική ψηφοφορία. Αποφάσεις του ΔΣ για απεργίες ή στάσεις εργασίας δεν είναι νόμιμες και δεν καλύπτουν τους εργαζομένους. Τη μυστική ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης την προβλέπει ακόμη και το Καταστατικό της ίδιας της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.,

3. Για να συνέλθει νόμιμα η Γενική Συνέλευση της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. το Καταστατικό της απαιτεί να έχει προηγηθεί σχετική πρόσκληση από το ΔΣ με Ανακοίνωση που αναρτάται στα γραφεία της τουλάχιστον τρεις ημέρες νωρίτερα και αναφέρει την ημερήσια διάταξη. Γενικές Συνελεύσεις που δεν έχουν συνέλθει με αυτή τη διαδικασία δεν είναι νόμιμες και οι αποφάσεις τους είναι άκυρες και δεν καλύπτουν τους εργαζομένους,

4. Για να συνεδριάσει νόμιμα η Γενική Συνέλευση της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. το Καταστατικό της απαιτεί ελάχιστη απαρτία του 1/5 των οικονομικά ενήμερων μελών. Αν αυτή δεν υπάρχει, η Γενική Συνέλευση πρέπει να αναβληθεί για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση η ελάχιστη απαρτία που απαιτείται είναι το 1/6 των οικονομικά ενήμερων μελών. Αν δεν υπάρχει η απαρτία αυτή, η Γενική Συνέλευση πρέπει να αναβληθεί και πάλι για τουλάχιστον τρεις ημέρες. Στην τρίτη επαναληπτική Γενική Συνέλευση η ελάχιστη απαρτία που πρέπει να υπάρχει είναι το 1/7 των οικονομικά ενήμερων μελών. Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις δεν είναι νόμιμες και δεν καλύπτουν τους εργαζομένους.

Οι επανειλημμένες παράνομες στάσεις εργασίας της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. έχουν προκαλέσει ήδη τεράστιο πρόβλημα στην εταιρεία και μάλιστα σε μια περίοδο που αγωνιζόμαστε όλοι για την οικονομική μας επιβίωση. Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να λάβει κάθε νόμιμο μέτρο σε σχέση με τις παράνομες στάσεις εργασίας της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. εξαντλώντας κάθε νομική δυνατότητα. Με βάση τα παραπάνω η εταιρεία αναμένει από κάθε εργαζόμενο προσωπικά να ελέγχει με ευθύνη του το αν έχει δοθεί η νόμιμη προειδοποίηση των τεσσάρων ημερών για οποιαδήποτε απεργία ή στάση εργασίας που κηρύσσει η Ε.Τ.Ι.Τ.Α., καθώς και αν έχει ληφθεί σχετική απόφαση Γενικής Συνέλευσης με τη νόμιμη διαδικασία και με μυστική ψηφοφορία».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !