Εξελίξεις στο MEGA - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της αίτησης για την προστασία από τους πιστωτές...

0

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της αίτησης του Mega για την προστασία του από τους πιστωτές του. Η απόφαση ελήφθη με σύμφωνη γνώμη της THΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και των τραπεζών.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται περίπου ένα δεκαήμερο πριν η Δικαιοσύνη επιβεβαιώσει ότι νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ (συνεπώς και του 22,3% του Mega) είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με την απόφαση αυτή θα ανοίξει ο δρόμος για τη συνεννόηση των τριών μετόχων (Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη), για τη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού και για τον ορισμό διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει τη νομική εκπροσώπησή του.

Οι μέτοχοι πρέπει να συμφωνήσουν στη νέα φυσιογνωμία του σταθμού, στο ύψος των κεφαλαίων που θα επενδύσουν για το νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, καθώς και στο μοντέλο του ενημερωτικού τομέα. Και, βέβαια, θα περιμένουν από τις τράπεζες να προσδιορίσουν το ποσό (εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στα 20 με 25 εκατομ ευρώ), το οποίο θεωρούν ως αναγκαίο για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Αυτό το τελευταίο, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι οι τράπεζες δεν θα περιμένουν να πωληθεί και το υπόλοιπο 13,1% των μετοχών του Mega, το οποίο είχε απομείνει στον Φώτη Μπόμπολα μετά την πώληση του 19,63% στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Αν περιμένουν να πλειστηριαστούν τα περιουσιακά στοιχεία του Πήγασου, οι εξελίξεις στο κανάλι ενδέχεται να καθυστερήσουν. Βέβαια, νομικοί επισημαίνουν πως αν οι τράπεζες επιτρέψουν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου πριν εκπλειστηριαστεί το ποσοστό που κατέχει ο Πήγασος, ουσιαστικά θα μηδενιστεί το 13% που κατέχει. Άρα, θα χαθεί για τις τράπεζες ένα οικονομικό άσετ…

Υ.Γ. Πριν από δυο εβδομάδες οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν έναν μισθό από τους συνολικά έντεκα που τους οφείλονται, με χρήματα από Βαρδινογιάννη και Σαββίδη. Όταν πάρει στα χέρια του τις μετοχές του ΔΟΛ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα συμβάλει και ο ίδιος στην καταβολή των δεδουλευμένων. Προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει τίποτα, διότι νομικά δεν είναι (ακόμα) μέτοχος του Μega.

Aixmi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !