«Επενδυτής»:Καταδικαστική η απόφαση για τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας...

0

λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων - 31 μήνες φυλάκιση η ποινή...


Το Ζ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε φυλάκιση 31 μηνών με αναστολή τους ιδιοκτήτες-νομίμους εκπροσώπους του «Επενδυτή» για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους πρώην εργαζόμενούς του.

Ειδικότερα, η ποινή αφορά τους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας, DBAS ,που εξέδιδε τον «Επενδυτή» για τη μη καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών στους εργαζόμενους της εφημερίδας μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013, όταν οι ιδιοκτήτες της ανέστειλαν την έκδοσή της. Η απόφαση αφορά την πρόεδρο της εταιρείας, Ευαγγελία Κοπάτου (σύζυγο του Δ. Μπενέκου), και τον διευθύνοντα σύμβουλο ,Αλέξη Σκαναβή, για μη καταβολή δεδουλευμένων σε 9 από τους συνολικά 42 εργαζόμενους της εφημερίδας, «Επενδυτής» ,που είχαν καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.  Επίκειται η εκδίκαση της ίδιας υπόθεσης και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, σε δυο αυτοτελείς ποινικές δίκες, που, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές με υπαιτιότητα των κατηγορουμένων, έχουν προγραμματιστεί για τις 27/6 και για τον Μάρτιο του 2018.

Οι πρώην εργαζόμενοι του «Επενδυτή» έχουν ήδη κερδίσει πρωτοδίκως αγωγή αναγνώρισης της επίσχεσής τους, ενώ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας αναγνώρισε ότι οι ιδιοκτήτες του «Επενδυτή» επιβάρυναν δολίως την οικονομική κατάσταση της εταιρείας με ομολογιακό δάνειο υπέρ των άλλων εταιρειών τους που εκδίδουν τον «Ελεύθερο Τύπο» και τον «Τύπο της Κυριακής». Και γι' αυτό τον λόγο, το δικαστήριο αναγνώρισε την εις ολόκληρον ευθύνη των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας (δηλαδή, ότι ευθύνονται με την προσωπική τους περιουσία τα μέλη του Δ.Σ. ,Ε. Κοπάτου- σύζυγος Μπενέκου-, Αλ. Σκαναβής και Ελ. Χατζηνικολή- σύζυγος Σκαναβή). Η απόφαση αυτή έχει ήδη τελεσιδικήσει ως προς την εταιρεία, DBAS, ενώ η έφεση των νομίμων εκπροσώπων της θα εκδικαστεί στις 17 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !