Θάνος Μικρούτσικος: «Άρχισα να μαθαίνω μουσική από τεσσάρων ετών»

Unknown
0

Ο τίτλος της συναυλίας που θα κάνει ο Θάνος Μικρούτσικος είναι «Τα πιο ωραία μου τραγούδια θα σου πω». Ποια είναι τα πιο ωραία του τραγούδια;


«Έχω κάνει περίπου 70 δίσκους και με τον τρόπο που γράφω τα τραγούδια μου τα αγαπώ όλα. Δεν σημαίνει ότι όλα είναι σπουδαία, γιατί αυτό το αποφασίζουν άλλοι. Δεν έγραψα κάτι πέρα από την πρόθεση να εκφράσω την ψυχή μου, συνεπώς δεν μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά ποια είναι τα πιο ωραία μου τραγούδια. Όμως θα ήταν παράλογο να μη μιλήσω για τον «Σταυρο του Νότου του Καββαδία, μια δουλειά μου που κυκλοφόρησε πριν από 38 χρόνια, το 1979. Και έχει περάσει από γενιά σε γενιά και έχει ξεπεράσει τα 2 εκατ. αντίτυπα, αριθμός εξωπραγματικός και έξω από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα για μελοποιημένη ποίηση. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι αυτά τα τραγούδια γράφτηκαν πριν από περίπου 40 χρόνια, αλλά νιώθει ότι είναι σημερινά» τόνισε στο Secret.

-Η πρώτη σας «συνάντηση» με το ποιητικό σύμπαν τον Καββαδία πότε έγινε;

«Όταν ήμουν μικρό παιδάκι, ο πατέρας μου, επειδή αγαπούσε πάρα πολύ την ποίηση, με έπαιρνε αγκαλιά και, αντί για παραμύθια, μου έλεγε ποιήματα. Μεταξύ αυτών ήταν ποιήματα του Καρυωτάκη και του Καββαδία. Αρχισα να μαθαίνω μουσική από τεσσάρων ετών και στα 12 ήμουν πολύ προχωρημένος. Οταν λοιπόν ήρθαμε οικογενειακώς από την Πάτρα στην Αθήνα για σπουδές στο πανεπιστήμιο, προσπάθησα γύρω στα 17 μου να βάλω μουσική σε κάποιους στίχους του Καββαδία. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με ιόν ποιπτή, λίγο αφελής και ερασιτεχνική, ας πούμε. Η δεύτερη προσπάθεια, από την οποία άρχισαν να προκύπτουν τραγούδια, έγινε το 1977. Ημουν 29 ετών και με κάλεσαν από την ΕΡΤ2 να κάνω μουσική για ένα σίριαλ που γυρίστηκε στη θάλασσα του Ινδικού. Εκεί τους πρότεινα να φτιάξω τραγούδια σε ποίηση Καββαδία και έτσι φτιάχτηκαν τα πρώτα εφτά τραγούδια, Στη συνέχεια, ο κόσμος τα λάτρεψε και δημιουργήθηκε μια «Καββαδο-mania».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !