Κώστας Καζάκος: Είπα προδότες αυτούς που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση....

0

Μια δήλωση του Κώστα Καζάκου για τα νέα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.


Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε σε ποιους αναφέρθηκε και ποιους αποκάλεσε προδότες.

Η δεκαετία του '50 ήταν τρομακτική για τον τόπο μας. Είχαμε βγει από τον πόλεμο. Ήταν δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος με την Τέχνη, αλλά οι συνθήκες εμένα μου έκλεισαν κάποιους άλλους δρόμους που είχα υπόψη μου. Δεν είχα σχέση με τα καλλιτεχνικά. Ο πατέρας μου ήταν στα νησιά, στις εξορίες. Εγώ ήθελα να σπουδάσω και να γίνω φιλόλογος. Το είχα όνειρο από μικρός, Αυτό το 1952 δεν γινόταν, γιατί δεν είχα πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Είχα φάκελο στην Ασφάλεια. Στον καλλιτεχνικό χώρο μπήκα τυχαία. Μια μέρα, γύρω στα 18 μου, καθώς περπατούσα στην Αριστοτέλους, πέρασα έξω από την Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και μπήκα μέσα για να δω τι ήταν αυτό. Στον πίνακα ανακοινώσεων με τους επιτυχόντες παρατήρησα το όνομα ενός φίλου και συμμαθητή μου, του Χρήστου Δακτυλίδη, Και είπα "αφού πήγε ο Χρήστος, θα πάω και εγώ"», ανέφερε στην Secret και συνέχισε: «Ήμουν μαθητής του Κουν και αυτό απαγορευόταν. Τον γνώρισα στη Σχολή Σταυράκου. Έκανε μάθημα δύο ώρες την εβδομάδα, επειδή δεν είχε λεφτά να πληρώνει ενοίκιο, με αντάλλαγμα να κάνει εκεί τις πρόβες με τον θίασο του. Ο Κουν σε μαγνήτιζε. Κάτι συνέβαινε με αυτόν τον άνθρωπο, που δεν μπορούσες εύκολα να εντοπίσεις. Ήταν σαν μαγνητικό πεδίο. Στην αρχή στο μάθημα του, κάθε Τετάρτη, 4-6, δεν πάταγε σχεδόν κανένας, Εμένα με είχε πιάσει ντροπή και άρχισα να πηγαίνω με τον φίλο μου τον Δακτύλίδη κάδε εβδομάδα, για να μην αισθάνεται άσχημα. Τότε ο Κουν άρχισε να μου δημιουργεί ένα κίνητρο να παλέψω. Πεινάγαμε τότε, αλλά εγώ σταμάτησα τα μεροκάματο και αφοσιώθηκα ολοκληρωτικά στο θέατρο. Γύρισε και ο πατέρας μου από την εξορία και βοήθησε την οικογένεια και έφυγαν μερικές ευθύνες από πάνω μου. Ο Κουν ήταν η σημαντικότερη συνάντηση που είχα στη ζωή μου. Αυτά τα πέντε χρόνια στο "Υπόγειο" ήταν καθοριστικά για τη ζωή μου», ανέφερε.

Ύστερα η ζωή έμελλε να του χαρίσει μια μεγάλη καριέρα, καθώς έως τώρα έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες και 40 θεατρικά έργα, ενώ έχει κάνει και πολλές δικές του σκηνοθεσίες έργων. Δεν έχει πια τρακ στην πρεμιέρα. Μετράει 64 χρόνια στο σανίδι. «Αυτό που μεγαλώνει είναι η ευθύνη απέναντι στο κοινό».

Όσο για τον σάλο που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες από μια δήλωση του που παρερμηνεύθηκε, αναφορικά με τους νέους που φεύγουν για το εξωτερικό, ο ίδιας έσπευσε να διευκρινίσει πως «δεν είπα προδότες τους νέους που φεύγουν. Είπα προδότες αυτούς που τους οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα να φύγουν».


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !