Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Ο ερωτισμός και η μυσταγωγία που έχει το θέατρο μέσα στο σκοτάδι είναι κάτι το μαγικό....


Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξή του μίλησε για την καριέρα, τις αποτυχίες και το θέατρο.


Η αποτυχία σε κάνει καλύτερο;

Ναι. Η αποτυχία σε κάνει να συσπειρωθείς μέσα σου. Δεν επαφίεσαι. Δεν θεωρείς τον εαυτό σου δεδομένο, όπως σε μία σχέση. Ότι "ναι, είμαι αυτός". Στην αποτυχία, αντιλαμβάνεσαι αστραπιαία τα λάθη σου.

Το θέατρο είναι και κάτι σαν μια δίωρη "ερωτική επαφή";

Ναι. Ο ερωτισμός και η μυσταγωγία που έχει το θέατρο μέσα στο σκοτάδι, για δύο ώρες, είναι κάτι το μαγικό. Για θεατές και θεατρίνους. Στο θέατρο βγάζουμε την ποίησή μας και την διοχετεύουμε προς τα κάτω, στην πλατεία του θεάτρου. Γι' αυτό είναι μοναδικό το θέατρο. Ο θεατής το εισπράττει, το καταλαβαίνει και συμπορεύεται μαζί σου. Είναι μαγεία αυτή η σύμπλευση.

Είστε άνθρωπος του συναισθήματος ή λειτουργείτε με την λογική της πρακτικής;

Είμαι όλα μαζί. Και συναίσθημα και πρακτική. Με χαρακτηρίζει το συναίσθημα, αλλά δεν ξεχνώ ποτέ, πως είμαστε πρακτικοί οι άνθρωποι του θεάτρου. Υπάρχει και η συνεχής γύμναση του συναισθήματος, που τους καλλιτέχνες μας κρατάει νέους. Αυτό είναι το μυστικό της δουλειάς μας. Μπορεί εξωτερικά να γεράσω, αλλά μέσα μου, αυτή η δουλειά με κρατάει νέο. Διυλίζονται, αναδιοργανώνονται, αναπροσαρμόζονται τα συναισθήματά μου-μεγαλώνουν κιόλας! Μαθαίνω μέσα από δανεικές ζωές, αυτή είναι η ευλογία του θεάτρου. Παρατηρώ συμπεριφορές, χτίζω ρόλους και εξελίσσομαι σαν άτομο, μέσα από την εργασία μου. Πώς να μην κρατηθεί μια εσωτερική νιότη;

Πηγή: rejected


ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Γιώργος Μπαστουνάς

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: