Γιώργος Θεοφάνους:'Για αρκετά χρόνια δεν επικοινωνούσα με τον πατέρα μου'

0
O Γιώργος Θεοφάνους παραχώρησε συνέντευξη στο People, όπου αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους για αρκετά χρόνια δεν μιλούσε με τον πατέρα του.


Εσύ έκανες την επανάστασή σου στα 18 και έφυγες για ένα από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως, το Μπέρκλεϊ. Τι συμβουλεύεις το μεγάλο σου γιο, που είναι τώρα φοιτητής;
Ειδικά για το δικό μου κομμάτι δεν γινόταν διαφορετικά. Έφυγα αναγκαστικά το 1987 για τις ΗΠΑ. Αν αυτό που θέλουν να κάνουν τα παιδιά μου δεν υπάρχει στην Ελλάδα, όπως συνέβη με μένα, θα τους συμβούλευα να φύγουν. Είμαι, όμως, από τους ανθρώπους που λένε «έλα να παλέψουμε για την πατρίδα», δεν είμαι του τύπου «πήγαινε, αγόρι μου, στο Λος Άντζελες, να καλοπερνάς και θα σου στέλνει χρήματα ο μπαμπάς κάθε μήνα». Ακόμη και να μπορούσα, δεν θα το έκανα ποτέ. Είμαι λίγο παλιομοδίτης, θεωρώ απαραίτητο, αν και παρεξηγημένο, το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» -κατάγομαι από αριστερή οικογένεια, δεν τρώω κολλήματα με συνθήματα. Θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν την ελληνική και την κυπριακή ιστορία. Θέλω να λειτουργούμε ως οικογένεια, όχι απλά με το κοτόπουλο και τις πατάτες κάθε Κυριακή. Θέλω να αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο μεταξύ μας, μακριά από τηλεόραση και τάμπλετ. Τέλος, παίρνω τους γιους μου και πηγαίνουμε στο Άγιο Όρος. Αν θεωρούνται αυτά παλιομοδίτικα, μου αρέσει να με αποκαλούν παλιομοδίτη.

Ας πάμε και στη δική σου επανάσταση. Ο πατέρας σου ήθελε να σπουδάσεις Ιατρική στη Ρωσία… Ήμουν ένας αριστούχος μαθητής, οπότε ο πατέρας μου περίμενε πως θα κάνω κάτι… «φυσιολογικό». Αποφάσισα να ακολουθήσω κάτι εκ διαμέτρου αντίθετο: να σπουδάσω μουσική σύνθεση στις ΗΠΑ και στη συνέχεια να ζήσω στην Ελλάδα. Για αρκετά χρόνια δεν επικοινωνούσαμε, είχε θυμώσει με την απόφασή μου. Οπότε έπρεπε να τα κάνω όλα μόνος μου: να πληρώνω τα δίδακτρα, τη διαμονή. Τα κατάφερα επειδή δούλευα ταυτόχρονα και κέρδισα υποτροφία. Όταν ήρθα στην Ελλάδα, μου έλεγε «πότε θα έρθεις στην Κύπρο να κάνεις κάτι σοβαρό;». Με το πέρασμα των χρόνων το ξεπέρασε. Επειδή είναι και λάτρης του λαϊκού ρεπερτορίου, μόλις άκουσε τον «Παλιόκαιρο», το πρώτο λαϊκό μου τραγούδι, και άλλες επιτυχίες από τραγουδιστές που γνώριζε, ένιωσε πλέον υπερήφανος. Ήρθε πολλές φορές να με δει. Τώρα, αυτός ο γίγαντας, δυστυχώς, είναι σε ένα γηροκομείο με άνοια. Καταλαβαίνει ποιος είμαι όταν με βλέπει και αναγνωρίζει και τα εγγόνια του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !