Έστειλε την ομιλία αποδοχής του Νόμπελ

Unknown
0

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός Bob Dylan, λίγο πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, απέστειλε τελικά στη σουηδική Ακαδημία την ομιλία αποδοχής του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016.


«Όταν τιμήθηκα με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας αναρωτήθηκα ποια ακριβώς είναι η σχέση μεταξύ των τραγουδιών μου και της λογοτεχνίας. Ήθελα να το σκεφτώ και να εντοπίσω τη σύνδεση. Εδώ θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τις σκέψεις μου», γράφει στην ομιλία του ο Dylan.

Η ομιλία έχει αναφορές σε πολλούς λογοτέχνες που τον έχουν εμπνεύσει -από τον Miguel de Cervantès και τον William Shakespeare ως τον Herman Melville.

«Η ομιλία είναι εξαιρετική και, όπως αναμέναμε, γλαφυρή. Αφού απέστειλε την ομιλία, η περιπέτεια Dylan πλησιάζει στο τέλος της», σχολίασε η Sara Danius, γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας.

Ο Dylan παρέλαβε τον Απρίλιο το βραβείο, σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τα μέλη της σουηδικής Ακαδημίας, χωρίς να εκφωνήσει την καθιερωμένη «ομιλία αποδοχής».

Κάθε νικητής πρέπει να εκφωνήσει αυτή την ομιλία, γνωστή και ως «διάλεξη Νόμπελ», μέσα σε έξι μήνες μετά την τελετή απονομής του βραβείου, τη 10η Δεκεμβρίου, δηλαδή ο Dylan είχε προθεσμία γι' αυτό μέχρι και τη 10η Ιουνίου.

Η διάλεξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το έπαθλο των 838.000 ευρώ (8 εκατ. κορόνων), το οποίο συνοδεύει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !