Έπειτα από την παραίτηση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και την παρατεταμένη αδυναμία σύγκλισης αυτού, και με δεδομένη τη δημιουργία και τη συσσώρευση σοβαρών προβλημάτων και εκκρεμοτήτων στη λειτουργία του ΕΚΚ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, όρισε νέο διοικητικό συμβούλιο τριετούς θητείας.


Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου

Δημήτρης Παπαϊωάννου, οικονομολόγος, πρόεδρος
Κωστής Καρπόζηλος, Ιστορικός, Διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), αντιπρόεδρος
Τζένη Αρσένη, σκηνοθέτης - θεατρολόγος
Ρέα Βαλντέν, θεωρητικός του κινηματογράφου
Αλέξανδρος Λογοθέτης, ηθοποιός
Σόλων Ξενόπουλος, αρχιτέκτονας - ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ
Ελισάβετ Χρονοπούλου, σκηνοθέτης - μοντέζ


Μετά από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του ΥΠΠΟΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΚ, και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 32 του Ν. 4327/15, παύει να ισχύει η υπουργική απόφαση (ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΥΕΦΤΠ/7872/1201/1089/50/12.01.2016 (ΦΕΚ27/ΥΟΔΔ/25.01.2016), που είχε ορίσει το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο.

Το ΥΠΠΟΑ διασφαλίζει με τον τρόπο αυτόν την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΚ, και θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα του επιτρέψουν να επιτελέσει με επιτυχία τους σκοπούς του, ως κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]