Κ. Κρομμύδας: «Έδωσα στην αδελφή μου την ευκαιρία να ζήσει μέσα από το βιβλίο μου»

Ο Κώστας Κρομμύδας έγραψε το βιβλίο «Ουρανόεσσα» για την αδελφή του που έχει φύγει από τη ζωή.

Από πού αντλήσατε την έμπνευση σας για να το γράφετε;
«Από την αδερφή μου, τη Φωτεινή, την οποία δυστυχώς δεν γνώρισα ποτέ, καθώς σκοτώθηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Ουσιαστικά, στο βιβλίο της έδωσα μια ευκαιρία να ζήσει και να μεγαλώσει, αναπτύσσοντας μια πιθανή εξέλιξη που θα μπορούσε να είχε πάρει η ζωή της. Είμαι λάτρης των δυνατών ιστοριών που τις χαρακτηρίζουν οι ανατροπές και η απρόβλεπτη εξέλιξη και πάντα ήθελα να γράψω κάτι σχετικό»

Ποιο είναι νια εσάς το πιο ιδιαίτερο κομμάτι της ιστορίας τον βιβλίου σας;
«Η Φωτεινή. Η σκέψη της, τα συναισθήματα της και όλα αυτά που προκύπτουν με αφορμή τη μεγάλη καταιγίδα που ξεσπά»

Ποιες δυσκολίες συναντήοατε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του;
«Κυρίως αυτή της πρωτοπρόσωπης αφήγησης. Ήταν αρκετά δύσκολο να αισθάνομαι σαν γυναίκα και να μεταφέρω ό,τι νιώθω στην πλοκή. Μπορώ να πω, όμως, πως αυτό το βιβλίο το χάρηκα περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα»

Είστε ένας επιτυχημένος ηθοποιός. Τι σας ώθησε να γίνετε και συγγραφέας;
«Δεν ξέρω να σας απαντήσω ειλικρινά. Γράφοντας δεν ξεχνάω ποτέ τον ηθοποιό και παίζοντας πλέον σκέφτομαι πως θα μπορούσα να γράψω για κάτι από αυτά που υποδύομαι. Αυτά ία δύο είναι πολύ κοντά και στη δική μου περίπτωση νιώθω πως· το ένα βοηθά το άλλο»

Πριν από λίγες ημέρες με την «Ουρανόεσσα» πήρατε το βραβείο Ήρωας -Ηρωίδα - Έμπνευση των Public. Τι σημαίνει για εσάς αυτό το βραβείο;
«Σημαίνει πολλά. Το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναγνωστών ανέδειξε το βιβλίο μου μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη για να συνεχίσω αυτό που ξεκίνησα οκτώ χρόνια πριν. Από την άλλη, ένα βραβείο μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, αν δεν υπάρξει συνέχεια» εξήγησε στο Secret.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: