Κώστας Τσουρός: Πάντα οι κυβερνώντες των εκάστοτε κομμάτων παρενέβαιναν στη δημόσια τηλεόραση

0
Ήσουν στο δυναμικό της ΕΡΤ όταν έπεσε το «μαύρο»...
'Ημουν στην ΕΡΤ μέχρι και τη χρονιά που έκλεισε. Δούλευα με συμβάσεις για 11 χρόνια και εκεί που περιμέναμε να μας ανανεώσουν τις συμβάσεις τελικά έπεσε το τραγικό εκείνο «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση. 
Πώς ένιωσες;
Ήταν ένα μεγάλο σοκ. Επικρατεί η ιδέα που υποστηρίζει ότι αν έγινε στη δημόσια τηλεόραση, μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Φυσικά μου δημιουργήθηκε ανασφάλεια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που άρχισα να δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα. Από εκείνη τη στιγμή έχω στο μυαλό μου ότι τίποτα δεν είναι μόνιμο και ότι πρέπει να ζήσεις την κάθε περίοδο ξεχωριστά. Η συγκεκριμένη εμπειρία με αγχώνει ακόμη και σήμερα, για το αν θα έχω δουλειά. Έμαθα από αυτό και δούλεψα με τον εαυτό μου τότε. Πλέον εκτιμώ αυτό που έχω και δουλεύω γι' αυτό περισσότερο.
Έχεις παρακολουθήσει την ΕΡΤ μετά την επανεκκίνησή της;
Δυστυχώς ναι. Από την ώρα που άνοιξε ξανά, η ΕΡΤ που βλέπουμε δεν είναι η ΕΡΤ που είχαμε συνηθίσει. Λυπάμαι που το λέω για πολλούς συναδέλφους μου. Πλέον αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι δημόσια τηλεόραση, αλλά κρατική. Η παρεμβατικότητα της κυβέρνησης είναι περισσότερο από εμφανής. Πάντα οι κυβερνώντες των εκάστοτε κομμάτων παρενέβαιναν στη δημόσια τηλεόραση, παρ' όλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δεν ήταν αυτό το ζητούμενο για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ.
Ως φιλόλογος αντέχεις την ελληνική τηλεόραση;
Η ελληνική τηλεόραση έχει επίπεδο. Δεν την κατατάσσω στις τελευταίες τηλεοράσεις στον κόσμο. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που ξέρουν να χειρίζονται τον λόγο και υπάρχουν και εκείνοι που συνηθίζουν να πετούν τα λεγόμενα «μαργαριτάρια». Λόγω της ιδιότητάς μου ως φιλολόγου μου κακοφαίνεται. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιείται λάθος η γλώσσα.

Πηγή: Real

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !