Μετά την πλειοδοτική διαδικασία στον ΔΟΛ και την επίσημη είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ιστορικό αυτό δημοσιογραφικό συγκρότημα, πολλά είναι τα δημοσιεύματα γύρω από το θέμα του προσωπικού, τόσο στον ΔΟΛ όσο και στην καινούργια εφημερίδα του εφοπλιστή, Ελευθερία του
Τύπου. Στην Ελευθερία του Τύπου ,λοιπόν, πολλά από τα πρόσωπα προέρχονται από τη δεξαμενή του ΒΗΜΑΤΟΣ ή/και των ΝΕΩΝ (βλ. Έφη Ξένου, Παπαχρήστος κ.λπ.), κι έτσι, πολύς ντόρος γίνεται για το αν παραμείνουν εκεί ή αν επιστρέψουν σύσσωμοι στον ΔΟΛ ή αν γίνουν επιλεγμένες μετακινήσεις.

Τι πραγματικά ,συμβαίνει;  Συνεργάτες του εφοπλιστή επικοινώνησαν με το site, Enimerosi24.gr, και ανέφεραν τα εξής,ξεκαθαρίζοντας κατ' ουσίαν το...μεταγραφικό τοπίο:

«Ο πρόεδρος είχε σειρά επαφών με συγκεκριμένο στέλεχος του ΔΟΛ πριν από την κατάθεση της πρότασης για να έχει μια πρώτη εικόνα του τι συμβαίνει, αλλά και να ακούσει προτάσεις για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Στο ίδιο πλαίσιο δέχθηκε αμέσως μετά το άνοιγμα των προσφορών τους δύο διευθυντές των εφημερίδων. Για να ακούσει τις απόψεις και προτάσεις τους.

Οι εισηγήσεις του στελέχους και των διευθυντών συνέκλιναν σε ένα σημείο. Στο ότι καλό θα ήταν για ένα κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν σε Ιλίσια και Πειραιά. Το στέλεχος του ΔΟΛ που μιλούσε με τον πρόεδρο από πριν είχε προτείνει το διάστημα αυτό να είναι περίπου 12 μήνες. Τα διευθυντικά στελέχη δεν έθεσαν χρονικό όριο, αλλά υπήρξε μια εισήγηση το διάστημα αυτό να είναι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και μετά βλέπουμε.

Ο πρόεδρος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και το συγκεκριμένο αίτημα και φαινόταν ότι είχε αποφασίσει να το αποδεχθεί, όχι βέβαια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σίγουρα για τους πρώτους μήνες της μετάβασης στη νέα εποχή του Οργανισμού. Όμως από την επομένη του ανοίγματος των προσφορών και για ευνόητους λόγους, για να μπορεί να υπάρξει ένας σχεδιασμός μέχρι να ολοκληρωθεί τυπικά η διαδικασία μεταβίβασης και να είναι έτοιμο το διάδοχο σχήμα να αναλάβει αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, άρχισαν να έρχονται κάποια στοιχεία για την κατάσταση στον Οργανισμό. Πάθαμε πλάκα! Ακόμη και στο τέλος που η κατάσταση στον ΔΟΛ ήταν αυτή που ήταν, υπήρχαν ένα σωρό αργομισθίες, υψηλότατες αμοιβές για μηδαμινή παραγωγή εργασίας, ανισορροπίες στο προσωπικό με κάποιους να πρέπει να κλείνουν τρύπες από εδώ και από εκεί και κάποιους να είναι βολεμένοι σε προνομιακές θέσεις κ.λπ., κ.λπ. .

Ο πρόεδρος οργίστηκε και έδωσε εντολή να αλλάξει ο σχεδιασμός και να εκπονηθεί αμέσως ένα πλάνο αναδιοργάνωσης που θα αφορά το προσωπικό του ΔΟΛ και του ομίλου στον Πειραιά και στο διοικητικό και στο δημοσιογραφικό τομέα. Εξετάζουμε ακόμα τα στοιχεία που έρχονται για να ολοκληρώσουμε την εικόνα και να δούμε τι ακριβώς θα γίνει. Πάντως η απόφαση του προέδρου είναι το προσωπικό του ομίλου στον Πειραιά που προέρχεται από τον ΔΟΛ να αξιοποιηθεί άμεσα όπου κριθεί απαραίτητο. Δεν θα επιστρέψουν όλοι στις θέσεις που είχαν , αλλά θα πάνε κάπου αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν. Μπορεί κάποιος που εργαζόταν στα ΝΕΑ να πάει να καλύψει κάποιο κενό στο ΒΗΜΑ και τούμπαλιν ή να παίζει μπάλα και στα δύο, ενώ υπάρχουν και ζητήματα που προκύπτουν με τα περιοδικά, το ραδιόφωνο και τα sites. Θα παίξει ρόλο φυσικά και το νέο στελεχιακό δυναμικό που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και τι εισηγήσεις θα κάνουν».

Από τη συζήτηση που είχαμε με τους συνεργάτες του Β.Μαρινάκη μάθαμε και ποιοι είναι εκείνοι που θα αναλάβουν σε πρώτη φάση αυτήν την αναδιοργάνωση. Επιτελικό ρόλο θα έχει ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου στον Πειραιά, Γ.Δήμας ,και τη συνολική εποπτεία θα έχει η Εύη Κουτσαυτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]