ΜΟΝΤΕΡ #26: Πεπόνι (Survivor Πανόραμα), Καρπούζι (My Way), Σύκο (Αρχείο MEGA)

0






Γεια σας και χαρά σας, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες του tvnea.com.

Για ακόμη μία Τρίτη, ο ΜΟΝΤΕΡ είναι εδώ για να σχολιάσει τα τηλεοπτικά προγράμματα!

Σήμερα, συνεχίζουμε με το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στα καλοκαιρινά φρούτα και στις αντίστοιχες παροιμίες, που τα συνοδεύουν!




Πάμε δυναμικά!

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ,λοιπόν, σχολιάζουμε: 

1. Το  "Survivor Πανόραμα". 
2. Το "My Way"
3. Το "Αρχείο του Mega"





Όποιος έχει μαχαίρι τρώει πεπόνι ---> 
Survivor Πανόραμα








Λόγω της φρενίτιδας που έχει προκαλέσει το φετινό "Survivor", το οποίο έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία που είχε ο ΣΚΑΪ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα,το κανάλι αποφάσισε να "ξεζουμίσει" λίγο παραπάνω την επιτυχία αυτή. Και δικαίως, γιατί όταν ολόκληρη η τηλεόραση ασχολείται με αυτό το φαινόμενο και μάλιστα πολλές εκπομπές άλλων καναλιών ασχολούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους με το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν (βλ. Φτιάξε καφέ να στα πω, La biri biri και Ελένη), δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος.

Σαν πρόγραμμα δεν έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο παρά μόνο τα παραλειπόμενα γύρω από το "Survivor", καθώς και υπερανάλυση χαρακτήρων και συμπεριφορών.

Δυστυχώς, το αρνητικό το οποίο παρατηρώ είναι η συνεχής ανακύκλωση των αποχωρησάντων, οι οποίοι τις περισσότερες φορές επαναλαμβάνουν όσα έχουν πει σε παλαιότερες εκπομπές. Ίσως η καθημερινή παρουσία να κουράζει και να χάνει επί της ουσίας το νόημά της, καθώς έχει τεθεί όχι μόνο για να απομυζήσει την επιτυχία του Survivor, αλλά και για να το ενισχύσει. Παρά ,λοιπόν, την αμφίδρομη ενίσχυση, που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει, είναι εμφανές το μονόδρομο της σχέσης τους.

Αναφορικά, τώρα, με την Ελεονώρα Μελέτη, ίσως να αποτελεί την πιο εύστοχη επιλογή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η ίδια, έχοντας εμπειρία σε προγράμματα με ένα πιο gossip χαρακτήρα καταφέρνει να "βγάζει" αρκετές ειδήσεις από τους συνεντευξιαζομένους, χωρίς να διστάζει να τους θέσει ακόμη και πιο "σκληρές" ερωτήσεις, αλλά και να εκφράσει την γνώμη της ευθέως σε περιστατικά και συμπεριφορές. 

Τέλος, στα θετικά του προγράμματος, το γεγονός ότι προβάλλονται όλες οι απόψεις, ακόμη και εκείνες που ψέγουν το μοντάζ και την στοχοποίηση χαρακτήρων. Το δεδομένο, δηλαδή, που έχει γίνει για πολλές εκπομπές ζητούμενο...







Δυο καρπούζια δεν χωράνε σε μία μασχάλη
---> My Way







Το παραπάνω γνωμικό έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τη νέα του εκπομπή ,"My Way". Λίγο πριν το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν εμφανίστηκε στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 ένα "ξεχωριστό οδοιπορικό γευσιγνωσίας και μαγειρικής" (όπως αναφέρει στην περιγραφή του). Το οδοιπορικό το έχει αναλάβει ο Αρναούτογλου και τη μαγειρική ο Μποτρίνι.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση το πρόγραμμα αυτό δεν είναι "ξεχωριστό". Είναι μία από τα ίδια. Βγαίνουμε στους δρόμους, μιλάμε με όποιον συναντήσουμε, τσακωνόμαστε και πειραζόμαστε με τον συμπαρουσιαστή μας και στο τσακίρ κέφι μαγειρεύουμε και κάτι για να επιβεβαιώσουμε και την περιγραφή!

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου για ακόμη μία φορά επιδιώκει να "γκρεμίσει" την εικόνα, που επιμελώς "χτίζει" με το βραδινό talk show, που παρουσιάζει. Προσπαθεί ματαίως να επαναφέρει την τηλεόραση, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, σε εποχές "Όμορφου Κόσμου", παρόλο που ξέρει, ότι ένα τέτοιο εγχείρημα μόνο ως ένα κακέκτυπο αντίγραφο θα μπορεί να σταθεί.

Ο Έκτορας Μποτρίνι, αν και είχε δώσει μία ευχάριστη νότα στο κατά τα άλλα πληκτικό "Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου", στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μοιάζει "έξω από τα νερά" του να προσπαθεί επιτηδευμένα να βγάλει έναν πιο συμπαθή και αυθόρμητο τηλεοπτικό χαρακτήρα. Ματαίως...

Το συγκεκριμένο, όμως, πρόγραμμα μου μοιάζει αρκετά απωθητικό οπτικά. Η σκηνοθεσία κινείται σε μέτρια επίπεδα, προσπαθώντας να δώσει την ένταση του οδοιπορικού με μία πιο "ασταθή" και "τρεμάμενη" εικόνα, η οποία (εικόνα) ,ωστόσο ,καταντάει να μοιάζει "παλιακιά", άνευρη και ,ως εκ τούτου, αδιάφορη.








Να λέμε τα σύκα σύκα 
και τη σκάφη σκάφη ---> 
Αρχείο MEGA














                            
Πέρα από τα φετινά τηλεοπτικά προγράμματα, τα οποία είναι πολυπληθή και πολυποίκιλα, αξίζει να αναφερθεί ότι το κομμάτι της μυθοπλασίας βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Χαμηλά επίπεδα τόσο σε πλήθος, όσο και σε ποιότητα.

Και εδώ το κενό έρχεται να καλύψει το MEGA, το οποίο χάριν του εκτενέστατου αρχείου του έχει καταφέρει να καλύψει το μεγάλο διάστημα μη ενεργητικής παρουσίας του στα τηλεοπτικά. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι πολλές σειρές του MEGA, αν και προβάλλονται για πολλοστή φορά σε επανάληψη, καταφέρνουν να περάσουν σε ποσοστά τηλεθέασης άλλα τηλεοπτικά προγράμματα.

Και εδώ αποδεικνύεται ότι μία καλοφτιαγμένη και καλοδουλεμένη τηλεοπτική παραγωγή είναι σαν το παλιό καλό κρασί, που δεν φθείρεται στον χρόνο, αλλά ωριμάζει.

Εύχομαι τα κανάλια να πάρουν ως παράδειγμα το MEGA, και να αντιληφθούν ότι μπορεί μία τηλεοπτική σειρά να έχει ένα μεγάλο κόστος, όμως, η επένδυση στη μυθοπλασία, μόνο καλά και ωφέλιμα αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Γιατί ,κατά τη γνώμη μου, ακόμη και η χειρότερη τηλεοπτική σειρά υπερέχει του καλύτερου ριάλιτι (με ελάχιστες κραυγαλέες εξαιρέσεις).





Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε στο τέλος της! 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!



Να θυμάστε αυτό, που είπε ο 
σπουδαίος Τάσος Λειβαδίτης:




"Εκεί που τελειώνουν τα όνειρα, 
εκεί αρχίζει η ζωή μας... !"



Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !