Αυτές είναι οι δυο κρίσιμες ημερομηνίες για το μέλλον του Μega...

0

Σε δύο ηµεροµηνίες, που, αν δεν σηµειωθεί κάποιο απρόοπτο, δείχνουν κοµβικές για την πιθανότητα σωτηρίας του Mega, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι εργαζόµενοι του καναλιού.

Η προθεσµία µέσα στην οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία µε την οποία οι τράπεζες θα εγκρίνουν το σχέδιο διάσωσης, που προβλέπει και την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, είναι ,όπως γράφει το Parapolitika.gr,η 10η Μαΐου. Στη συνέχεια, θα πρέπει οι µέτοχοι και ο τυχόν ενδιαφερόµενος επενδυτής να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που θα προβλέπει για τον καθένα από αυτούς το σχέδιο έως τις 10 Ιουνίου, οπότε και λήγει το καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές. Αν αυτή η ηµεροµηνία παρέλθει χωρίς να έχουν γίνει όσα πρέπει, τότε οι πιστωτές θα µπορούν πλέον να προχωρήσουν σε µονοµερείς ενέργειες, βάζοντας τέλος σε όποια προσπάθεια διάσωσης.

Κι ενώ σε ό,τι αφορά τον υποψήφιο επενδυτή το µόνο όνοµα που συνεχίζει να δείχνει ενδιαφέρον, τουλάχιστον δηµοσίως, είναι ο Ιβάν Σαββίδης, το ποσό που εκτιµάται ότι θα πρέπει να βάλει ίσως φτάνει τα 20 εκατοµµύρια ευρώ. Στην περίπτωση που αυτό συµβεί και προηγουµένως έχουν δώσει το «πράσινο φως» οι τράπεζες, οι πλευρές Μπόµπολα και Βαρδινογιάννη πρέπει να συµµετάσχουν κι εκείνες µε το δικό τους µερίδιο.

Ωστόσο, ενώ όλα βρίσκονται σε εκκρεµότητα, οι εργαζόµενοι διανύουν τον δέκατο µήνα απλήρωτοι και οι προσπάθειές τους να εισπράξουν έστω έναν µισθό πέφτουν στο κενό. Αυτή την εβδοµάδα έγινε τριµερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας µε τη συµµετοχή του γενικού γραµµατέα ,Ανδρέα Νεφελούδη, και εκπροσώπων της «Τηλέτυπος» και των εργαζοµένων. Ο κ. Νεφελούδης έκανε έκκληση να καταβληθεί ένας µισθός από τα οφειλόµενα, ωστόσο ο εκπρόσωπος της διοίκησης απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν µπορεί να συµβεί στην παρούσα φάση από τους µετόχους παρά µόνο από τις τράπεζες, που κρατούν δεσµευµένα χρήµατα του Mega.
Μετά από αυτό, οι εργαζόµενοι σκέφτονται πλέον την πιθανότητα να στραφούν δικαστικά εναντίον των µετόχων, κάτι για το οποίο πάντως δεν έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τους νοµικούς τους συµβούλους.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η απαξίωση του καναλιού, µε ένα κορυφαίο στέλεχος, τον Φραγκίσκο Φαντόπουλο, επικεφαλής της οµάδας δηµιουργίας των καταπληκτικών αισθητικά τρέιλερ του σταθµού, να φεύγει για τον ANT1.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !