Στην εφημερίδα Real παραχώρησε συνέντευξη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο άνκορμαν της ΕΡΤ μιλάει για τις αλλαγές που έχουν γίνει μετά το μαύρο.

Η ΕΡΤ είναι πάντα στη δίνη του κυκλώνα, ειδικά όμως τώρα... 
«Η κόντρα αντιπολίτευσης - κυβέρνησης για την ΕΡΤ υπάρχει από τη δεκαετία του '80, την περίοδο της κρίσης όμως εντάθηκε μαζί με την πολιτική αντιπαράθεση. Υπάρχει ωστόσο κάτι ακόμα. Η κλιμάκωση έχει αφετηρία το «μαύρο» της ΕΡΤ. Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να το αφήσουν πίσω τους δεν μπορούν να ξεφύγουν από το «μαύρο». Ψάχνουν τρόπους να το δικαιώσουν, να υπερασπιστούν αυτή την πολιτική με επιθέσεις στη δημόσια τηλεόραση. Εκτός από τα κόμματα, πετροβολούν την ΕΡΤ και άνθρωποι της ενημέρωσης που πέρασαν από εδώ την περίοδο προ κρίσης και αμείβονταν με μισθούς 30 φορές υψηλότερους από όσο εμείς τώρα».

Πιστεύετε ωστόσο ότι η ΕΡΤ δικαιώνει αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν για το «μαύρο»;
«Την κριτική αυτή την ακούω. Είναι αποδεκτό να λες ''δεν μου αρέσει και θέλω να βελτιωθεί''.Να ρωτήσω, όμως, είναι τόσο κακή η ΕΡΤ όταν παρουσιάζει όλα τα κόμματα και 24 θέματα σε κάθε δελτίο; Θα πρέπει ,δηλαδή, να υπάρχει μόνο η ατζέντα κάποιων επιχειρηματιών; Το δελτίο της ΕΡΤ πολύ νωρίς έπαιξε το σκάνδαλο της Novartis.Το είδατε κάπου αλλού, ή μήπως το έβγαλαν αφού υπήρχαν κάποιες απαντήσεις; Πρέπει να υπάρχουν ο δημόσιος πυλώνας και ο ιδιωτικός στην τηλεόραση και ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: