Πάνος Μεταξόπουλος: «Ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος χορτάτος»


Ο Πάνος Μεταξόπουλος έχει μεγαλώσει μέσα στο θέατρο και δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα.


Είσαι μεγαλωμένος μέσα στο θέατρο;
Εβλεπα τον πατέρα μου κάθε Κυριακή, τότε που όλα τα απογεύματα ήταν στο θέατρο. Γαλουχήθηκα ανάμεσα σε ηθσποιούς-θρύλους, ήταν όλοι φίλοι του. Θυμάμαι πολύ έντονα τρεις μορφές τον Θανάση Βέγγο, τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Γιώργο Κωνσταντίνου.

-Ποια ανάμνηση διατηρείς από τον Βέγγο;
«Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένας εξαιρετικά απλός και ντροπαλός άνθρωπος. ‘Ενιωθε άβολα όταν κάποιος τον αναγνώριζε και τον πλησίαζε για να τον κολακέψει. Δεν του πολυάρεσε όλο αυτό που ο κόσμος του έδινε απλόχερα. Ήθελε να ζει πιο απομονωμένος».

-Θυμάσαι κάτι από τους υπόλοιπους;
«Η Βλαχοπούλου είχε αυτό που λέμε «φυσική λάμψη σταρ», «star quality». Κάθε της ατάκα ήταν στο μεταίχμιο σοβαρότητας και χιούμορ. Οξυδερκής και μπριόζα, κατάφερνε να γίνεται πάντα το επίκεντρο της παρέας. Ο Κωνσταντίνου, ο οποίος ήταν καρδιακός φίλος του πατέρα μου, φάνταζε στα μάτια μου σαν ένας άνθρωπος με εξαιρετικό εκτόπισμα. Σε αυτό βοηθούσε φυσικά και ο σωματότυπός του. Υπήρχε μια καθαρότητα στα καλλιτεχνικά κυκλώματα τότε. Ακόμη και με τον Βαγγέλη Σειληνό, με τον οποίο ο πατέρας μου έκανε την ίδια δουλειά, δεν υπήρξε ποτέ κόντρα. Ο Φώτης Μεταξόπουλος ήταν ένας άνθρωπος χορτάτος που τα έκανε όλα: θέατρο, κινηματογράφο, νυχτερινά κέντρα και περιοδείες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε στο Πρώτο Θέμα.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: