Κ. Καζάκος: «Σήμερα λείπει η αφοσίωση, το να δίνεται κανείς ολόψυχα σε αυτό που κάνει»

Ο ηθοποιός μίλησε για τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη που τον στήριξε στα πρώτα του βήματα.

Τελειώσατε τη δραματική σχολή του θεάτρου Τέχνης και μείνατε εκεί για ένα μεγάλο διάστημα. Ζήσατε την ακμή σε όλο της το μεγαλείο, δίπλα στον Κουν, έτσι;
«Ήταν μεγάλη μορφή ο Κουν. Σπουδαίος και δεν τον αγκάλιασαν αμέσως. Ξέρεις τι βρισίδι έτρωγε στην αρχή; Αφού κέρδισε τη διεθνή καταξίωση με τους «Όρνιθες» τον αποδέχτηκαν κι εδώ τον «πολεμούσαν». Υπήρχε πείνα μεγάλη... Πέντε χρόνια έμεινα εκεί και ο «πόλεμος» ήταν μεγάλος. Βοήθεια από πουθενά. Είχε όμως πείσμα, πέρα από πάθος και ενεργητικότητα και δεν επέτρεψε στα «πυρά» να τον λυγίσουν. Πάλεψε σκληρά. Το '58 έφυγα και τα θυμάμαι όλα, σαν να έγιναν χθες. «Πλούτισα» από τον Κουν πολύ. Εργάστηκα πολύ σκληρά και το εκτίμησε... Μου έδωσε ρόλους με στήριξε. Ήθελε να βλέπει ότι έχεις αφοσίωση σε αυτό που κάνεις κι εγώ ήμουν όλη μέρα εκείνα κάνω όλες τις δουλειές. Και φροντιστής ήμουν, και σκηνικά έστηνα, και κομπάρσος έπαιζα, και ρόλους μετά. Ήταν δύσκολα μα τόσο ωραία»

Άντε τώρα να πείτε σε νέους ηθοποιούς να κάνουν φροντιστήριο, να στήσουν σκηνικά...
«Ξέρεις τι λείπει σήμερα, χωρίς να τους... παίρνει όλους η μπάλα; Η αφοσίωση, το να δίνεται κανείς ολόψυχα σε αυτό που κάνει και να μην ασχολείται με τα γύρω-γύρω πού δεν έχουν κανένα νόημα. Χάνουν την ουσία. Αν δεν καταθέσεις ψυχή, πώς θα κερδίσεις τη «νίκη», πώς θα προχωρήσεις μπροστά;» εξήγησε στη real.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: