''Ομηρικά ακρογιάλια'' στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Unknown
0

Στο φιλόξενο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εγκαινιάζεται σήμερα, στις 18:00, η έκθεση του Γιώργου Κόρδη με τίτλο«Ομηρικά ακρογιάλια».


Με έμπνευση τις ομηρικές αναγωγές στο αφήγημα της περιοδικής επετειακής έκθεσης του Μουσείου με τίτλο «Οδύσσειες, ο ζωγράφος δημιούργησε μία σειρά έργων που αποτυπώνουν αρχετυπικές μορφές του έργου του Ομήρου, με στόχο να αναδιηγηθούν όχι τόσο με περιγραφικό, αλλά κυρίως με συμβολικό τρόπο τις ιστορίες τους.

Η Καλυψώ, η Ναυσικά, η Κίρκη, ο Οδυσσέας συναντιούνται στα «Ομηρικά ακρογιάλια» του Γιώργου Κόρδη, τα οποία λειτουργούν ως τόπος του ονείρου που ξεκλειδώνει τον ψυχικό κόσμο των πρωταγωνιστών. Ένα όνειρο που άλλοτε μετασχηματίζεται σε ερωτικό πόθο, άλλοτε σε λαχτάρα για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα ή σε θρήνο για τους συντρόφους.

Ο δημιουργός αξιοποιεί τα τέσσερα αρχαία γεώδη χρώματα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο εικαστικό ιδίωμα, παράλληλα όμως προχωράει σε μία ενδιαφέρουσα σύνδεση του αρχαίου με τον σημερινό ψηφιακό κόσμο: Κάνει ζωγραφική στο τάμπλετ, χρησιμοποιώντας αντί για πινέλο ψηφιακή πένα και πειραματίζεται με τη μέθοδο Giclee, η οποία συνίσταται στην ψηφιακή δημιουργία ζωγραφικών έργων και την εκτύπωσή τους σε περισσότερα αντίτυπα.

Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς.

Πληροφορίες
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας: 8.00 έως 20.00 (Τρίτη-Κυριακή) και από τις 13.00 έως τις 20.00 κάθε Δευτέρα. Πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και στα τηλέφωνα 213 2144817, 213 2144837 και 2132144889.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !