Με επιστολή-'φωτιά' ο Κεφαλογιάννης καίει την ΕΣΗΕΑ για τη διαγραφή του...


Πριν από κάποιο διάστημα, ανακοινώθηκε από την ΕΣΗΕΑ η διαγραφή, για 1 χρόνο, από τα μητρώα της ,του δημοσιογράφου και παρουσιαστή,Μιχάλη Κεφαλογιάννη. Ο δημοσιογράφος ,που μέχρι πρότινος παρουσίαζε στην ΕΡΤ το Η ζωή μου, η υγεία μου, με μια επιστολή-φωτιά καίει την εν
λόγω Ένωση Συντακτών, και μέσα σε άλλα της προσάπτει ότι ,εξαιτίας της κοινοποίησης της απόφασης να τον διαγράψει, η ΕΡΤ , αν και είχαν συμφωνήσει να συνεχιστεί η εκπομπή, αποφάσισε να τον ''κόψει'' ,κι έτσι άλλοι 3 συνάδελφοί του έμειναν άνεργοι.

Αναλυτικά η επιστολή του δημοσιογράφου προς την ΕΣΗΕΑ: 

«Με απόφασή σας, οι τρεις συνταξιούχοι, μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, με διαγράψατε για 12 μήνες από την Ένωση για συμμετοχή μου σε τηλεοπτική διαφήμιση. Παρότι "οι καταδικαστικές πρωτοβάθμιες αποφάσεις που υπόκεινται σε έφεση δεν αναρτώνται», όπως αναφέρει ο κανονισμός, εσείς επιμείνατε ότι υπάρχει λόγος άμεσης ανάρτησης της απόφασης πριν αυτή τελεσιδικίσει, "προς ενημέρωση ευρύτερου αριθμού προσώπων" προσομοιάζοντάς με, με....δακτυλοδεικτούμενο εγκληματία.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης- διαπόμπευσης, είχε ως άμεση συνέπεια τη στοχοποίησή μου. Είναι τυχαίο ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες, χάσαμε τη δουλειά μας στην ΕΡΤ εγώ και άλλοι τρεις συνάδελφοι; Πρόκειται για μέλη της ΕΣΗΕΑ και είναι οι Δ.Τζούβελη, Δ.Πασσά και Κ.Φωτίαδου που δεν έχουν άλλη επαγγελματική απασχόληση. Η ΕΡΤ, πριν αναρτήσετε την εμπαθή ανακοίνωσή σας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, μας είχε ζητήσει να προτείνουμε επαναλήψεις της εκπομπής, οι οποίες θα διαρκούσαν μια εβδομάδα, απαραίτητο διάστημα για να υπογραφεί η ανανέωση της σύμβασης για ακόμη 40 επεισόδια. Μετά την ανάρτησή σας, και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, η ΕΡΤ μάς ενημέρωσε ότι δεν θα υπάρξει ανανέωση- παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις εδώ και 2 μήνες-και ζήτησε λίστα επαναλήψεων μέχρι και τον Ιούλιο.

Είναι ξεκάθαρο, πως η δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής και η πρωτοφανής φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε, συνέβαλε καθοριστικά στην εξέλιξη αυτή, καθώς ουδέποτε η ΕΡΤ είχε θέσει θέμα διακοπής της εκπομπής, "Η Ζωή μου η υγεία μου".Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς τη θεωρούσε άκρως επιτυχημένη.

Δυστυχώς, οι πράξεις σας δεν πλήττουν μόνο εμένα που αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί, αλλά και άλλους 3 συναδέλφους που μέσα σε ένα χρόνο είναι ξανά αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Κόψατε και ράψατε το απολογητικό μου υπόμνημα, αφαιρώντας σκοπίμως από τη δημοσιοποίησή του στοιχεία, τα οποία οφείλατε να λάβετε υπόψη σας. Όπως αναφορές στα διεθνή και ελληνικά βραβεία της εκπομπής, η οποία κλείνει σχεδόν 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική τηλεόραση.

Κατά καιρούς έχετε διαγράψει επιτυχημένους συναδέλφους, στηριζόμενοι σε έναν κανονισμό που έχει ξεπεραστεί από τη σημερινή πραγματικότητα και την ίδια τη ζωή. Γράφτηκε πριν από 40 χρόνια και πλέον δεν αντιμετωπίζει τα ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου. Καθημερινά, δημοσιογράφοι διαφημίζουν διάφορα προϊόντα για να επιβιώσουν οι εκπομπές τους, τα κανάλια τους, τα ραδιόφωνά τους, οι εφημερίδες τους, οι ιστοσελίδες τους. Kαι εντέλει οι ίδιοι σε ανοιχτές και όχι κλειστές επιχειρήσεις. Ή μήπως δεν είναι επιχειρήσεις τα ΜΜΕ; Αυτοί δεν τηρούν τη δεοντολογία; Θα τους διαγράψετε όλους; Γιατί η ποινή σε ανάλογες υποθέσεις με τη δική μου, ήταν μόνο 6 μήνες ή μηδενική; Γιατί για κάποιους δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ με άμεσο ή έμμεσο τρόπο;Δύο μέτρα και δύο σταθμά, κύριοι "συνάδελφοι";

Αναρωτιέμαι, αν το δάνειο του σπιτιού σας ήταν στο κόκκινο, είχατε χρέη στην εφορία, ήσασταν απλήρωτοι για μήνες από το Μega- παρότι έπρεπε να πληρώσετε τον φόρο -και δεχόσασταν μια αντίστοιχη πρόταση για διαφήμιση, τι θα απαντούσατε ;Όχι με το ...Ν(αι) κεφαλαίο; Ίσως σε εποχές παχιών αγελάδων, θα μπορούσατε να με κατηγορήσετε για απληστία. Αλλά σήμερα, που όλοι προσπαθούν να φέρουν σε πέρας τις δυσβάστακτες υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τις τράπεζες, το μόνο που δείχνει η στάση σας είναι εμμονή, φθόνο και προκατάληψη.

Μιχάλης Κεφαλογιάννης».

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: