Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας: Τα μηνύματα που στέλνουν ο Νίκος Παππάς κι ο Λευτέρης Κρέτσος για τη σπουδαιότητα του Τύπου...


Σήμερα ,3 Μαΐου, είναι Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, και με την εν λόγω αφορμή, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών,Ν.Παππάς, αλλά κι ο Γενικός Γραμματέας
Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Λ.Κρέτσος, προέβησαν σε δηλώσεις, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη σπουδαιότητα αλλά και προάσπιση του Τύπου.

Δήλωση Νίκου Παππά:
Κριτική σκέψη σε κρίσιμους καιρούς είναι το φετινό θέμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου. Είναι πράγματι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναστοχαστούμε, όπως μας καλεί η Unesco για τον ρόλο των ΜΜΕ στην προαγωγή ειρηνικών, δίκαιων και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών. Είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ ν’ αναδείξουμε τον ρόλο των ΜΜΕ και σε αυτούς τους τομείς, αφού οι σύγχρονες κοινωνίες βρίσκονται αντιμέτωπες με ιδέες ξενοφοβικές, ρατσιστικές, πολεμικές, οι οποίες διχάζουν τους πολίτες και τους φέρνουν μπροστά σε αδιέξοδα.

Δήλωση Λευτέρη Κρέτσου:
Η φετινή ημέρα Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου εορτάζεται σ' ένα πρωτοφανές πλαίσιο. Από τη μία ηγέτες ή δυνητικοί ηγέτες ισχυρών χωρών, καταφέρονται εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης με πρωτοφανή σκληρότητα. Από την άλλη το φαινόμενο της διασποράς ψευδών ειδήσεων παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Η ευθύνη των δημοσιογράφων και των ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσής να διατηρήσουν με αξιοπρέπεια την ποιότητα, τον πλουραλισμό και τη δεοντολογία είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ άλλοτε ,αφού η ελευθερία, η ποικιλομορφία και η ανεξαρτησία των Μέσων Ενημέρωσης αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: