Στον Κωνσταντίνο Μπιμπή ο σταυρός του Δημήτρη Χορν

Unknown
0

Απενεμήθη το δέκατο έβδομο θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», στο θέατρο που φέρει το όνομα του αξέχαστου καλλιτέχνη.


Φετινός νικητής είναι ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, που βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.


Βάσει παράδοσης, ο σταυρός του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού περνά, κάθε χρόνο, από τον ένα νέο ηθοποιό στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Παραλαμβάνοντας τον σταυρό από τα χέρια του περσινού νικητή, Αργύρη Πανταζάρα, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής αφιέρωσε το βραβείο στον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και την Ομάδα Ιδέα τους οποίους ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του. Δήλωσε χαρούμενος, γιατί η παράσταση μόλις επέστρεψε από την Πορτογαλία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη νότια Κορέα. Επίσης, ανέφερε πως η συγκυρία είναι ευτυχής γιατί μαζί με την ομάδα του απέκτησαν το δικό τους θέατρο, το θέατρο «Άλφα», παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Στέφανο Ληναίο, ο οποίος παρακολουθούσε τη βράβευση. Τέλος, ευχαρίστησε τον άνθρωπο που θεωρεί μεγαλύτερο δάσκαλό του, τον Ανδρέα Μανωλικάκη.

Σ. Φασουλής:«Στενοχωριέμαι που δεν έχουν πάρει το βραβείο ο Νίκος Κουρής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος»


Την εκδήλωση άνοιξε ο Σταμάτης Φασουλής -που εκτός από μέλος της Επιτροπής, θεσμοθέτησε το βραβείο, το οποίο χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, είπε: «Είμαστε στην δέκατη έβδομη χρονιά του βραβείου, το οποίο έχει γίνει θεσμός και από αυτό έχουν βγει πολλοί καλοί ηθοποιοί. Θεωρώ πως είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω κάνει για τους νέους. Στενοχωριέμαι που δεν έχουν πάρει το βραβείο ο Νίκος Κουρής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος, μιλώντας για τον θεσμό, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Όσα παιδιά βραβεύτηκαν μέχρι τώρα, δεν μας απογοήτευσαν. Αποτελούν μια μαγιά, η οποία φουσκώνει το καρβέλι του θεάτρου».


Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή, μέλη της επιτροπής, είναι η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Στην εκδήλωση της απονομής χαιρετισμό απεύθυνε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου. Η Κατερίνα Γιουλάκη θυμήθηκε στιγμές από τη φιλία της με τον Δημήτρη Χορν αλλά και στιγμιότυπα από τη συνεργασία τους. Η Νατάσα Μποφίλιου ερμήνευσε, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, τα τραγούδια «Ποιος το ξέρει» (στίχοι Κώστας Πρετεντέρης, μουσική Μίμης Πλέσσας), «Ο ηθοποιός» (στίχοι - μουσική Μάνος Χατζιδάκις) και «Το πάρτι» (στίχοι - μουσική Μάνος Χατζιδάκις) τα οποία έγιναν γνωστά από τον πρώτο τους ερμηνευτή, Δημήτρη Χορν.


Τη συνολικότερη οργάνωση - όπως κάθε χρόνο- επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης, ενώ τη βραδιά επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.

Φέτος, μαζί με τον βραβευθέντα Κωνσταντίνο Μπιμπή, τον σταυρό του Δημήτρη Χορν διεκδίκησαν οι Γιώργος Κατσής, Γιάννης Νιάρρος και Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Από το 2001 έχουν τιμηθεί με το βραβείο οι Δημήτρης Ήμελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου , Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου και Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Πανταζάρας.

naftemporiki

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !