Γιατί άραγε απουσιάζει ο ΣΚΑΪ ;

0

Eίναι κάποιες μέρες αλλά και κάποιες στιγμές, που ο άνθρωπος στη ζωή του οφείλει να υποκλίνεται στο παρελθόν. 'Η ,για να γίνω ακόμη πιο σαφής, στην ιστορία του. Εν ολίγοις, οφείλει να
υποκλίνεται στους ανθρώπους που τη δημιούργησαν. Και για να τη δημιουργήσουν,σίγουρα έδωσαν το αίμα τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ημέρα που τόσες χιλιάδες-δεν χρειάζεται να πούμε ακριβή αριθμό- ψυχές είδαν το σκληρό πρόσωπο των Τούρκων, συγκεντρωμένο φυσικά σε αυτό του αδυσώπητου ηγέτη τους ,Κεμάλ Ατατούρκ. Μια τέτοια μέρα ,λοιπόν, απαιτεί από εμάς όχι απλά και μόνο τον δέοντα σεβασμό απέναντι σε αυτές τις ψυχές, αλλά και κάτι ακόμη περισσότερο, και -ίσως- πιο ουσιώδες: την αποτίναξη της έννοιας ''προκαλώ την Ιστορία μου'', και άρα κατ' επέκτασιν τη χλευάζω. Χλευάζω ανθρώπους, αγώνες, γεγονότα, κι εν τέλει ιερές μνήμες...

Κάτι που,όμως, δεν φαίνεται να αποτίναξε ,πριν από κάποιες μέρες, ο Τούρκος παραγωγός του Survivor, Acun Ilicali. Ο κραταιός επιχειρηματίας των media, που υπό τον έλεγχό του έχει μέσα σε άλλα και το φαινόμενο Survivor, έδωσε εντολή- κι αυτή φυσικά ακολουθήθηκε σαν Ευαγγέλιο- να μεταδοθεί την ημέρα της ιστορικής αυτής ημέρας θανάτου των Ποντίων, ειδικό επεισόδιο ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ,ντυμένο ,βέβαια, με τον μανδύα της ''ελληνοτουρκικής φιλίας''.

Ωστόσο, ακόμη κι αν μέχρι τώρα δεν βλέπεις, φίλε αναγνώστη, κάποια τόσο ακραία συμπεριφορά, κι επειδή ίσως είσαι έτοιμος να πεις -όπως έπιασα κι εγώ τον εαυτό μου να κάνει- ότι ναι, η πρόθεσή του είναι πράγματι αθώα και πράγματι θέλει να συμβάλει στη δημιουργία ενός φιλικού κλίματος ανάμεσα στους δύο λαούς, έχω να σου πω ότι ,παράλληλα, ο παραγωγός, με φωτογραφία τού Κεμάλ Ατατούρκ στο twitter τον υμνούσε και τον αποθέωνε!

Πόσο εκ διαμέτρου αντίθετες αυτές οι δύο πράξεις του; Πόσο σέβας αξίζουν αυτές οι ψυχές, και πόση αδιαφορία εισπράττουν τελικά με τέτοιες κεκαλυμμένες και προκλητικές αποφάσεις; Δικαίωμά του είναι να υμνεί τον Κεμάλ, δικαίωμά του να τον αποθεώνει ,δικαίωμά του να τον...αγιοποιεί! Όμως, είναι υποχρέωσή του να μην προβαίνει σε κινήσεις, που ,ακόμη κι αν δεν το θέλει, θίγουν κάποιες νεκρές ψυχές, που καταπατήθηκαν μια 19η Μαΐου .

Όσο, βέβαια, είναι υποχρέωσή του κάτι τέτοιο, άλλο τόσο -και ακόμη περισσότερο- είναι υποχρέωση του ΣΚΑΪ να πάρει θέση. Ο ΣΚΑΪ , ένας σταθμός που έχει εμπράκτως αποδείξει τη συμβολή του και το ενδιαφέρον του για κρίσιμα ιστορικά ζητήματα, ένας σταθμός που έχει παράξει υλικό με σκοπό να αναδείξει κατορθώματα Ελλήνων αγωνιστών, τώρα ,που οι εντολές έρχονται εκ Τουρκίας, σιωπά. Τώρα, που μια τόσο μελανή σελίδα της ιστορίας έγινε ακόμη πιο μελανή με την τουρκική προκλητικότητα, ο ΣΚΑΪ σφυρίζει κλέφτικα. Ακόμη και ο ίδιος ο παρουσιαστής του παιχνιδιού πήρε θέση, και δήλωσε ξεκάθαρα πως ένα τέτοιο επεισόδιο δεν έπρεπε να προβληθεί μια τέτοια μέρα, και το κανάλι, που όφειλε να δώσει τη δική του θέση γύρω από αυτή την απόφαση ,προτίμησε να συνεχίσει ακάθεκτος το πρόγραμμά του.

Πρώτα απ' όλα, όφειλε να μην συμφωνήσει επ' ουδενί σε αυτό τον προγραμματισμό. Όμως, επειδή κάτι τέτοιο μάλλον δεν κατέστη εφικτό, ή δεν προσπάθησε καν να το καταστήσει εφικτό, όφειλε ,σε μια τέτοια στιγμή και έπειτα από τον σάλο που 'γεννήθηκε' ,να πάρει θέση ,ώστε πρώτον να προστατεύσει την αίγλη του και την εικόνα του, και δεύτερον να δώσει μια απάντηση απέναντι στο κοινό του, που ,βλέποντας αυτή την κίνηση, εξαγριώθηκε.Όφειλε να πάρει θέση και να δώσει τη δική του απάντηση για αυτόν τον άθλιο προγραμματισμό ,μέσω του οποίου,αλλά και στον βωμό των συμβολαίων και των υψηλών ποσοστών ,έγινε...θυσία η θυσία των Ποντίων.

ΔΕΝ το έκανε ποτέ-δυστυχώς. Κι όπως φαίνεται, ΔΕΝ ΘΑ το κάνει και ποτέ. Αντίθετα, το επεισόδιο προβλήθηκε κανονικά, τα 70άρια τα εισέπραξε κανονικά, οι τηλεθεατές επέλεξαν και εκείνη τη βραδιά ΣΚΑΪ κανονικά ,και όλα μέλι γάλα! Γιατί άραγε απουσιάζει ο ΣΚΑΪ; 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !